Apelurile la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) se mentin in continuare la cote ridicate. ""In ultimele 24 de ore s-au inregistrat peste 1.010 solicitari"", ne-a declarat dr. Ovidiu Cismaru, directorul SAMB. Majoritatea cel

Apelurile la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) se mentin in continuare la cote ridicate.
""In ultimele 24 de ore s-au inregistrat peste 1.010 solicitari"", ne-a declarat dr. Ovidiu Cismaru, directorul SAMB.

Majoritatea celor care au apelat la Salvare pentru ca li s-a facut rau din cauza caniculei sunt persoane de varsta a doua sau de varsta a treia, cu boli cronice neglijate si agravate de caldura, dar si tineri care nu
s-au hidratat corect sau au consumat alcool, a precizat dr. Ovidiu Cismaru. Cei mai expusi sunt varstnicii, copiii de pana la 3 ani, bolnavii renali, cardiovasculari, diabetici, hipertensivi, cei cu tulburari electrolitice, respectiv deficit de calciu si magneziu.
""Peste 5.700 de solicitari, din care mai mult de jumatate ar putea avea legatura directa cu canicula, au fost primite, incepand din 26 iulie pana ieri dupa-amiaza, de Serviciul de Ambulanta"", a mai subliniat directorul acestei institutii. Dintre cele aproape 6.000 de interventii, 46% au fost considerate urgente de gradul 0 si I.
AFECTIUNI. Solicitarile ce pot fi puse in relatie directa cu conditiile meteorologice sunt urmatoarele: 294 pentru persoane carora li s-a facut rau pe strada sau in locuri publice; 333 pentru boli diareice; 82 pentru colici renale; 826 pentru stari febrile la copii de pana la 3 ani din cauza consumului insuficient de lichide si expunerii la soare si cu imbracaminte neadecvata; 5 pentru insolatie; 2 pentru inecati; 412 pentru lipotimii (lesinuri); 58 pentru sincope; 85 pentru tulburari de ritm cardiac (palpitatii); 391 pentru hipertensiune arteriala in criza; 105 pentru accident vascular cerebral.
DECESE. Potrivit dr. Ovidiu Cismaru, in perioada 26 iulie-1 august, s-au inregistrat 37 de decese la persoane de peste 60 de ani, cu afectiuni cronice decompensate (boli cardiovasculare, neurologice, renale) sau aflate in faza terminala (cancere), care nu pot fi puse in relatie directa cu temperaturile ridicate.
""In perioada caniculara, tot personalul medical operativ s-a aflat in activitate, medicii, asistentii, soferii venind la ore suplimentare. Chiar si asa, au facut fata foarte greu solicitarilor tocmai din cauza caniculei, precum si a traficului aglomerat din Bucuresti. Astfel, apelurile din zilele caniculare au avut prioritate absoluta si au fost rezolvate in medie in 20 de minute in limita echipajelor disponibile"", a spus directorul SAMB. S-au inregistrat intarzieri mai mari la solicitarile de gradul II, care uneori au fost rezolvate cu intarzieri de peste trei ore.
Pe tura au fost, in medie, 26 de medici ziua si 22 noaptea, 22 de asistenti ziua si 20 noaptea, 45 de ambulante ziua si 35 noaptea.

DOI VALCENI AU MURIT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.