Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a declarat, sambata ca, cei peste 700 de locuitori din Vadu Rosca vor fi stramutati. Potrivit lui Borbely, sinistratii din localitatea cea mai afectata de ultimele i
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a declarat, sambata ca, cei peste 700 de locuitori din Vadu Rosca vor fi stramutati. Potrivit lui Borbely, sinistratii din localitatea cea mai afectata de ultimele inundatii, Vadu Rosca, nu mai vor sa stea acolo, astfel ca va fi stramutat tot satul. Este vorba de peste 200 de case, circa 700-800 de oameni, pentru stramutarea carora au fost deja identificate doua terenuri. Borbely a spus ca terenurile sunt localizate langa Focsani, respectiv langa Vultureni si urmeaza ca in perioada urmatoare sa se faca sistematizare, planul urbanistic si formalitatile legate de introducerea infrastructurii. Potrivit ministrului delegat, in urma deciziei Guvernului, s-a decis alocarea a 20 de milioane de lei noi (200 de miliarde de lei vechi) pentru localitatile din Moldova si sudul tarii afectate de inundatii, precum si redirijarea a inca 20 de milioane lei noi (200 de miliarde de lei vechi) din fondul pe acest an pentru salile de sport. "Probabil vor mai trebui alocate in lunile viitoare inca 20 de milioane de lei noi (200 de miliarde de lei vechi). Noi dam materialele de constructie si le facem fundatia, restul vor face ei. Au fost de acord cu aceasta varianta si prefecturile si oamenii, pentru ca nu mai avem timpul fizic, trebuie sa porneasca repede", a precizat Borbely. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.