Mai sunt 15 zile pana la evacuarea coloniilor evreiesti din Gaza, evenimentele se precipita. "Fiii raului" ar putea sa incerce sa-l asasineze pe prim-ministrul Ariel Sharon. Alarma provine de aceasta data din directia lui Mose Katzav, presedintele St
Mai sunt 15 zile pana la evacuarea coloniilor evreiesti din Gaza, evenimentele se precipita. "Fiii raului" ar putea sa incerce sa-l asasineze pe prim-ministrul Ariel Sharon. Alarma provine de aceasta data din directia lui Mose Katzav, presedintele Statului Israel. Mass-media israeliana scrie ca presedintele Israelului este in mare tensiune: el observa cresterea campaniei de denigrare si deligitimare a premierului si se teme ca "exista Fii ai Raului care vor incerca sa-l suprime pe Sharon". Analistul politic Arik Bender scria ieri in cotidianul ebraic "Maariv": "Presedintele tarii a infiintat un fel de "celula de criza", un grup de oameni de dreapta care se impotrivesc evacuarii, capabili sa poata interveni in momente de mare tensiune". La intalnirea de ieri cu corespondentii de presa parlamentari, presedintele Mose Katzav a fost foarte pesimist. "Ma tem pentru viata prim-ministrului Sharon, a declarat Katzav. Domneste o atmosfera de impotrivire, violenta, si "pulsa denura" (ceremonii mistice de condamnare la moarte a lui Sharon). Armeninja sunt peste tot. Ma tem ca "Fiii raului"" vor actiona". Presedintele Israel a marturisit ca a cerut Ministerului de Justitie sa-l aresteze si sa-l inculpe pe rabinul Dayan, care a condus ceremonia "pulsa denura" de condamnare a premierului, dar spre marea sa mirare a primit un raspuns negativ. Katzav a cerut ca manifestantii impotriva evacuarii sa nu mai poarte panouri cu inscriptia "Evacuarea pericliteaza existenta Israelului", asemenea inscriptii nu sunt legitime. E posibil sa existe oameni care sa considere ca Planul de evacuare pericliteaza securitatea, dar nu e admisibil; sa spui ca existenta Israelului e in pericol". Presedintele Katzav a avertizat pe manifestanti sa nu fie agresivi, pentru ca "armata, serviciile secrete si Politia sunt ale noastre, ale intregului popor israelian" si "nu sunt parte din conflict".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.