Rusia a cerut Poloniei sa prezinte scuze oficiale, in urma unui incident in cursul caruia mai multi copii ai unor diplomati rusi aflati la post la Varsovia au fost agresati si talhariti. Patru baieti, cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, dint
Rusia a cerut Poloniei sa prezinte scuze oficiale, in urma unui incident in cursul caruia mai multi copii ai unor diplomati rusi aflati la post la Varsovia au fost agresati si talhariti.


Patru baieti, cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, dintre care trei sunt copii ai diplomatilor rusi, au fost atacati, duminica seara, intr-un parc din centrul capitalei poloneze, de 12 tineri, care le-au furat telefoanele mobile. Doi dintre tinerii rusi sunt in spital cu comotie cerebrala. Ministerul polonez de Externe a declarat deja ca ""deplange"" aceasta situatie, insa presedintele rus, Vladimir Putin, a calificat incidentul drept ""act neprietenesc"" si ""delict"". Politia din Varsovia a apreciat ca evenimentul reprezinta o ""agresiune marsava"" si a anuntat ca a retinut deja noua persoane din cei 12 agresori. Cu toate ca autoritatile poloneze si-au exprimat regretul, rusii asteapta mai mult. ""Partea rusa asteapta scuze oficiale"", se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe. Responsabili din MAE rus au declarat ca incidentul ""nu poate fi considerat un simplu accident"", deoarece agresorii ""au lansat invective antiruse si insulte"". (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.