Lachlan Murdoch, directorul operational adjunct al companiei media News Corp., considerat ca avand cele mai multe sanse la mostenirea omului de afaceri Rupert Murdoch, si-a anuntat, vineri, in mod neasteptat, demisia, fara a oferi explicatii pentru g
Lachlan Murdoch, directorul operational adjunct al companiei media News Corp., considerat ca avand cele mai multe sanse la mostenirea omului de afaceri Rupert Murdoch, si-a anuntat, vineri, in mod neasteptat, demisia, fara a oferi explicatii pentru gestul sau, transmite Mediafax.
In varsta de 33 de ani, Lachlan este cel mai mare fiu al lui Rupert Murdoch, care are 74 de ani. El detine si functia de publisher al tabloidului New York Post. Murdoch a precizat doar ca va ramane in functie pana la 31 august, dupa aceasta data urmand sa ocupe numai o pozitie in cadrul Consiliului de Administratie al News Corp. Cel mai probabil succesor al sau pare sa fie celalalt fiu al lui Rupert Murdoch, James, in varsta de 32 de ani. Acesta este in prezent director executiv al televiziunii britanice cu transmisie prin satelit BSkyB. Familia Murdoch, ajunsa mai demult in pragul falimentului, controleaza astazi unul dintre cele mai mari imperii media din lume, ce are in componenta studiourile de film Twentieth Century Fox, cotidianul britanic Times, reteaua americana de televiziune Fox si editura HarperCollins. De asemenea, News Corp. este actionarul majoritar al BSkyB, companie la care Rupert Murdoch detine functia de presedinte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.