O prioritate a strategiei fiscale demarate de Cabinetul Tariceanu este facilitarea cresterii veniturilor la bugetul de stat, astfel incat Romania sa atinga niveluri comparabile cu cele din Uniunea Europeana, a declarat ieri vice-premierul Gheorghe Se
O prioritate a strategiei fiscale demarate de Cabinetul Tariceanu este facilitarea cresterii veniturilor la bugetul de stat, astfel incat Romania sa atinga niveluri comparabile cu cele din Uniunea Europeana, a declarat ieri vice-premierul Gheorghe Seculici (foto). "Unul din obiectivele strategiei fiscale la care Guvernul lucreaza in acest moment il reprezinta cresterea veniturilor la bugetul de stat, astfel incat sa putem ajunge la niveluri comparabile cu cele din Uniunea Europeana", a precizat el. Totodata, a mentionat Seculici, in acest sens Guvernul detine doua solutii. "In primul rand, largirea bazei de impozitare prin includerea in circuitul economic a unor activitati care nu sunt impozitate la momentul actual, cu accent pe scoaterea la lumina a economiei ascunse", a spus Seculici. Cea de-a doua solutie, a continuat vice-premierul, este aceea a cresterii TVA-ului. "Vom recurge la aceasta masura doar ca solutie ultima", a declarat Gheorghe Seculici. El a fost de parere ca o crestere a TVA-ului ar presupune si o serie de consecinte negative. "Personal, cred ca trebuie sa punem serios in balanta si efectele negative pe care le-ar putea avea cresterea TVA. Dincolo de consecintele sociale, aceasta masura ar avea repercusiuni asupra inflatiei, dar si asupra cresterii economice avand in vedere perspectiva scaderii consumului populatiei pentru o anumita perioada de timp. Eu sper ca economia sa raspunda in continuare favorabil relaxarii fiscale si sa nu fie necesara cresterea TVA", a specificat vice-premierul. El a informat ca strategia fiscala a Guvernului mai prevede si reducerea CAS din 2006 cu 3 puncte procentuale, urmand ca pana in 2008 acest impozit sa scada cu zece puncte procentuale, adica de la 49,5% cat este in prezent, la 38,5%. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.