Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a declarat, la sfarsitul sapta-manii trecute ca plata datoriei de 80 de milioane de euro catre Bechtel va incepe in maxim trei saptamani. Conform lui Borbely, este i
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a declarat, la sfarsitul sapta-manii trecute ca plata datoriei de 80 de milioane de euro catre Bechtel va incepe in maxim trei saptamani. Conform lui Borbely, este in stadiu foarte avansat negocierea contractului pentru un credit comercial de 100 de milioane de euro, in vederea sustinerii financiare a constructiei autostrazii. "A fost nominalizata banca la care, in termen de cinci saptamani, se va finaliza contractul pentru 100 milioane de euro, un credit comercial, care, pe langa resursa care exista, prin garantia US Eximbank de 147 de milioane de euro, o sa garanteze pe anul acesta, chiar daca intr-un ritm mai redus, continuarea lucrarilor pe autostrada Transilvania. Sunt in discutie cateva articole din contract si sper ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare singurul punct care a mai ramas de discutat, avansul, sa se realizeze si sa porneasca mai departe constructia", a declarat ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. Ministerul Finantelor Publice va contracta un credit extern in valoare de 100 de milioane de euro de la Raiffeisen Zentralbank si Calyon Corporate and Investment Bank, pentru continuarea lucrarilor la autostrada Brasov-Cluj-Bors, a decis Guvernul printr-o hotarare aprobata in sedinta de joi. Creditul va fi acordat pe o perioada de 12 ani, cu o perioada de gratie de patru ani si o rata variabila a dobanzii, urmand sa fie restituit in 17 rate semestriale egale. Prima rata va fi achitata la patru ani de la data intrarii in efectivitate a acordului de imprumut. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.