Cinci companii aeriene chineze vor achizitiona 50 de aparate Boeing 787 Dreamliner, contra sumei de 6 miliarde de dolari, au anuntat ambele parti contractante, citate de BBC. George Liu, purtatorul de cuvant al companiei americane Boeing, a declarat
Cinci companii aeriene chineze vor achizitiona 50 de aparate Boeing 787 Dreamliner, contra sumei de 6 miliarde de dolari, au anuntat ambele parti contractante, citate de BBC. George Liu, purtatorul de cuvant al companiei americane Boeing, a declarat presei ca nu este vorba de un nou contract, ci de transpunerea in practica a angajamentelor semnate in luna ianuarie a.c., actualmente fiind doar operate unele modificari si finalizate unele detalii ale contractului.
Partea chineza a precizat ca aparatele vor intra in posesia companiilor Air China, China Eastern Airlines, Hainan Airlines, Xiamen Airlines si Shanghai Airlines.
Cu aceasta noua afacere, vanzarile realizate anul acesta de Boeing vor ajunge la 400 milioane de dolari, respectiv cu 11 la suta mai mult decat anul trecut.
Pentru 2006, Boeing are in plan vanzarea a 395 aparate. Numarul aparatelor ce vor fi livrate anul acesta ramane neschimbat fata de programul initial, la 320 de aparate, fata de 360 de aparate ce vor fi vandute de compania franceza Airbus, aceasta ramanand, pentru al treilea an consecutiv, in fruntea listei companiilor aeronautice ale lumii, in termen de livrari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.