Pozitia lui Ionut Popescu fata de ajutorarea societatii Tractorul prin subventii acordate la cumpararea de tractoare nu ii atrage numai adversari din partid.
Dupa ce a facut opinie separata fata de seful sau de partid si de Guvern, Calin Pope
Pozitia lui Ionut Popescu fata de ajutorarea societatii Tractorul prin subventii acordate la cumpararea de tractoare nu ii atrage numai adversari din partid.
Dupa ce a facut opinie separata fata de seful sau de partid si de Guvern, Calin Popescu Tariceanu, si fata de colegul sau liberal, Gheorghe Flutur, care a promovat o hotarare privind acordarea a 100 miliarde de lei subventii pentru cumpararea de tractoare, acum ministrul Popescu isi atrage si criticile colegilor de coalitie. Deputatul PD de Brasov, Dumitru Ioan Puchianu, cunoscut pentru preocuparea sa pentru producatorii de tractoare si utilaje agricole, l-a atacat dur pe ministrul finantelor.
Parlamentarul considera ca "gestul ministrului Ionut Popescu este incalificabil si denota o crasa nepasare fata de viitorul societatilor industriale cu potential, aratand, inca o data, cat de acest ministru stie sa-si faca treaba".
De aceea, democratul propune ca, la preconizata remaniere guvernamentala, "Ionut Popescu sa fie primul schimbat din functie". Deputatul nu este primul care ii cere demisia, acesta fiind si motivul principal pentru care ministru finantelor este cotat, la bursa zvonurilor, ca fiind printre cei mai vizati de anuntata remaniere a Executivului.
La randul sau, deputatul Constantin Nita, presedintele PSD Brasov, este de parere ca uzina trebuie grabnic privatizata, dar "nimeni nu cumpara o societate care nu produce". Cei mai vehementi sunt, bineinteles, liderii sindicali, care spun ca "ministrul finantelor este rau intentionat si nu doreste dezvoltarea agriculturii tarii, iar pentru Romania nu va fi nici o pierdere daca va fi demis". De aceea, unii sindicalisti cer recurgerea la masuri radicale, precum proteste de strada si pichetarea Prefecturii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.