Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va aviza, receptiona si controla lucrari de cartografie, topografie, geodezie, fotogrammetrie si teledetectie, la nivelul intregii tari, potrivit unui hotarari adoptate de Guvern in ulti
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va aviza, receptiona si controla lucrari de cartografie, topografie, geodezie, fotogrammetrie si teledetectie, la nivelul intregii tari, potrivit unui hotarari adoptate de Guvern in ultima sedinta. Hotararea modifica si completeaza HG 1210/2004 privind organizarea si functionarea ANCPI, care prevedea ca institutia coordoneaza si controleaza activitatea in domeniul cadastrului, cartografiei, topografiei, geodeziei, fotogrammetriei si teledetectiei. Agentia devine, astfel, singura autoritate, la nivel national, care va asigura avizarea lucrarilor din aceste domenii, precum si a specificatiilor necesare autoritatilor administratiei publice pentru indeplinirea angajamentelor in procesul de aderare la Uniunea Europeana. Hotararea prevede ca atributiile, structura organizatorica si numarul maxim de posturi pentru Agentie sunt aprobate prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, la propunerea consiliului de administratie. Salarizarea personalului din structura ANCPI si a institutiilor subordonate se face in conformitate cu reglementarile in vigoare aplicabile personalului din institutiile publice finantate integral din venituri proprii. Conform prevederilor modificate si completate, activitatea de publicitate imobiliara din cadrul oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara este in responsabilitatea unui jurist, denumit registrator. Activitatea acestuia este coordonata si controlata prin decizii avizate de directorul general al Agentiei. Subordonarea registratorului fata de directorul Agentiei este administrativa, iar acesta desfasoara o activitate profesionala independenta, cu stabilirea drepturilor si obligatiilor potrivit statutului profesional. Anterior, activitatea de publicitate imobiliara era in responsabilitatea unui registrator, asimilat unui consilier juridic, iar acesta era subordonat profesional numai directorului directiei de publicitate imobiliara. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.