Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, acuzat de savarsirea unor fapte de coruptie si cercetat, intr-un alt dosar, sub aspectul comiterii infractiunii de spalare de bani, a fost eliberat din arest, pentru ca, sustin judecatorii, probele depus
Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, acuzat de savarsirea unor fapte de coruptie si cercetat, intr-un alt dosar, sub aspectul comiterii infractiunii de spalare de bani, a fost eliberat din arest, pentru ca, sustin judecatorii, probele depuse la dosar de procurorii anticoruptie au fost "insuficiente pentru mentinerea lui in arest".
In replica, procurorul general adjunct PNA, Adrian Horia Miclescu, a afirmat, intr-un interviu acordat BBC, ca nerealizarile sunt cauzate de faptul ca procurorii anticoruptie nu sunt lasati sa-si faca treaba.
Potrivit aceleiasi surse, Seful Sectiei I din PNA a afirmat ca Parchetul National Anticoruptie este impiedicat mai ales de Curtea Constitutionala, care a limitat considerabil dreptul procurorilor PNA de a se implica in cazurile mari de coruptie legate de inaltii demnitari.
"Aceasta decizie creeaza o mare problema institutiei si va dau un exemplu: plecam intr-o cauza care in aparenta nu spune nimic; investighezi opt luni de zile, arestezi, toata ancheta merge bine si ai surpriza sa ajungi la implicarea unui personaj care face parte sau facea parte din zona parlamentara. In momentul ala ai stopat ancheta, declini dosarul, se rupe continuitatea si riscurile sunt imense", a declarat Miclescu la BBC.
Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, impreuna cu ceilalti doi invinuiti in acest dosar, Laurian Lucas, fost viceprimar, si Dorinel Ifrim, sef Serviciu Cadastru la Primaria Bacau, au parasit arestul in dupa-amiaza zilei de vineri, urmand sa fie cercetati in libertate de catre anchetatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.