Sabia laser folosita de Luke Skywalker, eroul din "Razboiul stelelor", a fost vanduta cu peste 200.000 de dolari la o licitatie de suveniruri hollywoodiene. Sabia laser, in realitate un tub din crom cu maner de cauciuc, folosita de actorul Mark Hamil
Sabia laser folosita de Luke Skywalker, eroul din "Razboiul stelelor", a fost vanduta cu peste 200.000 de dolari la o licitatie de suveniruri hollywoodiene. Sabia laser, in realitate un tub din crom cu maner de cauciuc, folosita de actorul Mark Hamill in primul episod al seriei, din 1977, a fost vedeta lotului de 550 de obiecte a caror vanzare a adus, la sfarsitul saptamanii trecute, peste doua milioane de dolari.
Sabia lui Skywalker fusese estimata intre 60.000 si 80.000 de dolari. O alta sabie, cea a lui Darth Vader din "Imperiul contraataca", al doilea film din serie (1980), fusese estimata intre 40.000 si 60.000 de dolari, fiind adjudecata ulterior pentru 118.000 de dolari. Licitatia, organizata de o companie din Beverly Hills, a fost ocazionata de decizia lui Gary Kurtz, producator al primului film din seria lui George Lucas, de a se desparti de o parte din colectia sa. Banii proveniti din vanzarea obictelor vor fi folositi pentru intretinerea si restaurarea restului colectiei lui Kurtz. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.