Un numar de 13 companii si consortii au fost incluse pe lista scurta de precalificare pentru acordarea contractului de furnizare de servicii de consultanta in privatizarea companiei Romgaz, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Com
Un numar de 13 companii si consortii au fost incluse pe lista scurta de precalificare pentru acordarea contractului de furnizare de servicii de consultanta in privatizarea companiei Romgaz, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului. Din cele 14 firme de specialitate care au depus scrisori de inters, doar KPMG Romania nu mai figureaza pe lista scurta. Vor participa la etapa urmatoare a procesului de selectie companiile Morgan Stanley, Merrill Lynch, Citigroup, CA IB Corporate Finance Beratungs GmbH, Goldman Sachs si Lazard Freres, toate cu oferte individuale. Firma JP Morgan a format un consortiu cu ING Bank N.V, tot varianta asocierii fiind preferata si de Bank of America Securities Limited, impreuna cu Central Europe Trust, Deloitte Central Europe, Allen Overy, WS Atkins International si Racoti-Predoiu. Un alt consortiu admis este format din Credit Suisse First Boston Europe Limited cu RAEF, Linklaters, Miculiti, Mihai & Asociatii. Banca ABN Amro formeaza echipa cu Musat si Asociatii, iar UBS Investment Bank a depus scrisoare de inters alaturi de BAC Romania. BNP Paribas Corporate Finance merge mai departe cu EPIC, Tuca si Asociatii si BDO Conti Audit Romania. HSBC Marea Britanie s-a inscris in cursa alaturi de BCR - Romania, Capital SA - Romania, FBD, Racoti si Predoiu. "In etapa urmatoare toti ofertantii precalificati aflati pe lista scurta vor fi invitati sa intre in posesia cererii de oferte, care va descrie intregul proces de selectie si angajare servicii de consultanta financiara pentru privatizarea Romgaz, in scopul intocmirii si depunerii ofertelor tehnice si financiare, pe baza carora se va desfasura procesul de evaluare si selectare a consultantului", se mai arata in comunicat. Printre conditiile impuse pentru precalificarea in etapa de ofertare s-au numarat cerinte ca dovada experientei in calitate de consultanti coordonatori in domeniul acordarii de consultanta guvernelor in privatizarea cu succes a companiilor de stat cu o cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de dolari, precum si in conducerea tranzactiilor internationale in sectorul de petrol si gaze. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.