Peste 1.500 de angajati de la Stratusmob Blaj sunt la un pas sa ramana fara locuri de munca, societatea confruntandu-se cu probleme financiare grave, determinate in special de scaderea cursului valutar.
Liderul sindicatului Stratusmob Blaj, Ia
Peste 1.500 de angajati de la Stratusmob Blaj sunt la un pas sa ramana fara locuri de munca, societatea confruntandu-se cu probleme financiare grave, determinate in special de scaderea cursului valutar.
Liderul sindicatului Stratusmob Blaj, Iacob Drugus, a declarat ca situatia este destul de grava, deoarece in ultima vreme societatea are o pierdere lunara de circa 350.000 de lei noi (3,5 miliarde de lei vechi), iar o restructurare devine obligatorie pentru salvarea unitatii. Iacob Drugus a spus ca Stratusmob a acumulat in acest an datorii de peste doua milioane de lei noi (20 de miliarde de lei vechi) catre furnizorii de materii prime, materiale, electricitate sau gaz metan.
Drugus a mai spus ca peste 90 la suta din influenta in structurarea pierderilor a avut-o caderea cursului valutar, la aceasta adaugandu-se cresteea pretului la utilitati si la lemn. "La presiunile sindicatului, in primele sase luni ale acestui an s-au evitat disponibilizarile masive de personal, dar Stratusmob a acumulat datorii importante. Pentru recuperarea lor, furnizorii pot oricand sa blocheze livrarile sau sa ne dea in judecata. In ambele cazuri, ne-am indrepta spre procedura de faliment, respectiv inchiderea intreprinderii si disponibilizarea totala a personalului", a afirmat Iacob Drugus.
El a adaugat ca in zona Blajului nu exista alta cerere pentru meseriile si calificarile in prelucrarea lemnului, iar in caz de disponibilizare cei peste 1.500 de angajati de la Stratusmob nu isi vor mai gasi un loc de munca.
Societatea Stratusmob Blaj este specializata in prelucrarea lemnului, majoritatea productiei fiind destinata exportului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.