O tornada care s-a produs, joi dupa-amiaza, la Birmingham, in centrul Marii Britanii, a provocat ranirea a 20 de persoane, dintre care trei sunt in stare critica, si a cauzat importante pagube in mai multe cartiere ale orasului. "Pagubele constatate
O tornada care s-a produs, joi dupa-amiaza, la Birmingham, in centrul Marii Britanii, a provocat ranirea a 20 de persoane, dintre care trei sunt in stare critica, si a cauzat importante pagube in mai multe cartiere ale orasului. "Pagubele constatate sugereaza ca tornada a fost insotita de rafale de vant cu viteza de 148-182 de kilometri pe ora, cu intensificari de pana la 217 kilometri pe ora", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de meteorologie, precizand ca acest tip de fenomen este "rar intalnit in zonele urbanizate". Tornada a ranit 20 de persoane, care au primit ingrijiri medicale ambulatoriu sau la spital. Trei dintre victime prezinta rani grave, provocate mai ales de bucati de acoperis si de panouri care au fost smulse de tornada. Fenomenul nu a durat decat un minut, dar a dezradacinat arbori si a rasturnat masini in cartierul sudic al orasului, unde au fost avariate sute de case, potrivit martorilor oculari. Aceste cartiere - Sparkbrook, Balsall Heath, Moseley si mai ales Kings Heath - seamana, dupa trecerea tornadei, cu o zona de conflict. Imaginile aeriene infatisau circa treizeci de case cu acoperisuri smulse in intregime. Conform pompierilor, sute de persoane au ramas fara domiciliu. O a doua tornada a provocat ravagii in orasul Peterborough, in estul Angliei, in jurul orei locale 16.45 (18.45 ora Romaniei), a afirmat purtatorul de cuvant al politiei locale. "Am inceput sa primim apeluri in jurul orei 16.45", a declarat el. "Multe mentionau pagube structurale precum formarea unor bariere sau arbori dezradacinati", a afirmat el, precizand ca nu a fost inregistrat nici un ranit. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.