La ora cand transmit aceasta corespondenta, singurul medaliat cu bronz olimpic din istoria natatiei romanesti, Razvan Florea, se pregatea sa intre in bazinul din Parc Jean-Drapeau in seriile probei de 200 de metri spate, iar junioara Ionela Cozma in
La ora cand transmit aceasta corespondenta, singurul medaliat cu bronz olimpic din istoria natatiei romanesti, Razvan Florea, se pregatea sa intre in bazinul din Parc Jean-Drapeau in seriile probei de 200 de metri spate, iar junioara Ionela Cozma in seriile de la 100 de metri liber. Si cum pana acum delegatia noastra nu a reusit sa obtina vreo medalie in intrecerile de natatie, la reuniunea de dimineata ne puneam mari sperante ca Razvan Florea sa prinda o noua finala, si de ce nu un loc pe podium, in ciuda faptului ca dupa patru zile de la debut, concluzia generala este ca la actuala editie mondiala "se inoata foarte rapid", dupa cum recunostea si antrenoarea Cameliei Potec, Doina Sava. De altfel, cea care o pregateste pe laureata cu aur de la Atena era destul de mahnita dupa ce Camelia Potec, dar si Dragos Coman, au ratat intrarea in finale. "Nu inteleg ce se intampla! Dupa cum s-a vazut, toti inoata mai bine dimineata, in serii, iar seara...", comenta Doina Sava in tribune. Din pacate pentru noi, Camelia n-a reusit un start bun in semifinalele probei sale favorite, unde detine titlul olimpic si european, iar pe cele patru lungimi de bazin nu a mai recuperat decat foarte putin, ratand finala pentru cateva zecimi de secunda. Astfel, miercuri a fost o zi fara prezente "tricolore" in apele de la Montreal, spre dezamagirea suporterilor din comunitatea romaneasca de aici, dornici sa asiste la un eventual triumf al natatiei noastre.
Suparare in tabara rusa!
La pranz (aseara tarziu in Romania), urmau alte emotii pentru reprezentativa de polo a Romaniei, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu si Mihai Simion urmand sa dea ochii pentru locurile 5-8 cu puternica selectionata a Rusiei, care a ratat careul de asi in urma unei dispute de cosmar cu Croatia, scor 4-6, in care arbitrii si-au batut joc de selectionata antrenata de celebrul Kabanov. Nervos si suparat, imediat dupa meci, Kabanov a explodat si a spus ca "nu poti castiga un meci in care ai de luptat impotriva a 17 inferioritati numerice!". O iesire care ne aduce aminte, din pacate, de meciul Romania - Croatia, din grupa C, in care vicecampionii europeni au beneficiat din plin de "favorurile" arbitrului olandez Bras, acelasi care la meciul din sferturi, cu Serbia&Muntenegru, ne-a refuzat un ultim atac si le-a oferit cadou sarbilor o superioritate numerica. "Cand joci de la egal la egal cu marile puteri orice faza conteaza. Ma bucur pentru jucatorii romani ca au reusit un meci mare. Kadar, Radu Cosmin, Edi Andrei si Bonca au demonstrat aici ca sunt jucatori mari", declara dupa meciul de cosmar din sferturi ex-antrenorul nationalei, Liviu Raducanu, sosit la Montreal pe cheltuiala proprie, impreuna cu sotia "pentru a fi alaturi de baieti, dar si pentru a vedea spuma poloului mondial". Si daca tot a venit vorba de elita, sa mai mentionam ca in semifinalele mondiale s-au intalnit, joi noapte, Croatia cu Serbia&Muntenegru, intr-o reeditare a finalei "negre" europene de la Kranje, in timpul careia au murit mai multi suporteri in tribune, si Ungaria cu Grecia. Pentru locurile 5-8, in celalalt meci, Spania, fosta campioana mondiala, a intalnit Italia, prezenta in Canada fara romanul Bogdan Rath.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.