Magistratii Curtii de Apel Bacau vor judeca astazi recursul formulat de Parchetul National Anticoruptie (PNA) in dosarul Dumitru Sechelariu. Dupa cum se stie, Tribunalul Bacau a acceptat, in urma cu doua zile, cererea de revocare a mandatelor de ares
Magistratii Curtii de Apel Bacau vor judeca astazi recursul formulat de Parchetul National Anticoruptie (PNA) in dosarul Dumitru Sechelariu. Dupa cum se stie, Tribunalul Bacau a acceptat, in urma cu doua zile, cererea de revocare a mandatelor de arestare si a decis ca fostul edil Dumitru Sechelariu, fostul viceprimar Laurian Lucas si seful Serviciului Cadastru al Primariei, pot fi cercetati in libertate. In aceeasi zi, PNA a formulat recurs, acesta urmand sa fie judecat astazi de Curtea de Apel Bacau.
Aparatorul fostului edil, maestrul Catalin Dancu, sustine ca recursul procurorilor se bazeaza pe motivul aberant cum ca Dumitru Sechelariu ar reprezenta pericol public. "Nu cunoastem inca motivarea exacta pentru care se solicita mentinerea in arest a lui Dumitru Sechelariu, dar probabil ca ea are aceleasi temeiuri. Aspectele de recurs vizeaza faptul ca Dumitru Sechelariu ar reprezenta pericol public, ceea ce este de fapt o aberatie. In cazul in care recursul PNA va fi respins, Sechelariu, Ifrim si Lucas vor fi pusi imediat in libertate. Noi vom face public rechizitoriul si vom arata, din nou, ca acest dosar este unul politic. Este inadmisibil ca SRI sa fie folosit ca un instrument pentru inceperi de urmariri penale, asa cum este in acest caz, pe baza unor probe care nu sunt aduse la cunostinta apararii. Este inadmisibil ca acest serviciu sa faca dosare. SRI poate face o nota informativa dar care nu poate declansa un proces fara ca probele sa fie verificate. Este practic o modalitate paralela de a se face justitie in Romania. Este un pericol si va reprezenta o piedica in calea reformei", ne-a declarat Catalin Dancu.
Acuzat de mita si abuz in serviciu
Fostul edil al Bacaului se afla in arest din data de 7 iunie, el fiind acuzat de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Alaturi de Sechelariu au fost arestati si Dorinel Ifrim - sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci - fost viceprimar, ei fiind acuzati de procurorii anticoruptie de complicitate la aceleasi fapte. Dumitru Sechelariu este cercetat in legatura cu mai multe afaceri, referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.