Bazat pe fapte reale, "Furtuna perfecta", ProTV orele 20.30, este unul dintre cele mai bune filme ale acestei seri. In toamna lui 1991, o ambarcatiune care, sfidand parca legile naturii, scapa din confruntarea unor fronturi atmosferice care au format
Bazat pe fapte reale, "Furtuna perfecta", ProTV orele 20.30, este unul dintre cele mai bune filme ale acestei seri. In toamna lui 1991, o ambarcatiune care, sfidand parca legile naturii, scapa din confruntarea unor fronturi atmosferice care au format o furtuna de o adevarata ferocitate. Capitanul ambarcatiunii de pescuit peste spada "Andrea Gail", Billy Tyne (George Clooney), pentru a incheia avantajos, din punct de vedere financiar sezonul de pescuit hotaraste sa iasa in larg. Impreuna cu echipajul sau se aventureaza tot mai departe, pana la Flemish Cap unde au gasit mult peste spada. Din pacate, nici de data aceasta soarta nu i-a ajutat. Aparatul frigorific al vasului se defecteaza si sunt nevoiti sa renunte. Dar mai mult decat atat, timpul se inrautateste si vor fi purtati in mijlocul unei furtuni de mari proportii, intersectarea frontala a uraganului "Grace" cu o furtuna de aer cald. Alaturi de Clooney, in film ii puteti revedea pe Mark Wahlberg, Mary Elisabeth Mastrantonio si Diane Lane.
"Catifeaua albastra", National TV, orele 22.00, este o alta pelicula care nu trebuie ratata. Regizorul David Lynch a fost nominalizat la Oscar pentru acest film, o explorare a unui univers in care morbidul, perversiunea si crima merg mana in mana. Dupa ce tatal sau sufera un atac cerebral, Jeffrey Beaumont (Kyle Maclachlan) se reintoarce in oraselul natal, o localitate in care, aparent, lucrurile merg perfect, nimic netulburand linistea oamenilor. La scurta vreme dupa sosire, in timp ce se plimba pe campul din apropiere, Jeffrey gaseste o ureche de om. Mergand imediat la politie, barbatul constata cu surprindere ca reprezentantii legii nu par deloc interesati sa investigheze cazul. Fiindu-i trezita curiozitatea, Jeffrey incearca sa afle, pe cont propriu, mai multe amanunte. Astfel, el ajunge sa o cunoasca pe cantareata Dorothy Vallens (Isabella Rossellini) si sa afle ingrozitoarea drama traita de aceasta. Mai precis, un periculos psihopat, pe nume Frank Booth (Dennis Hopper), i-a rapit femeii copilul si, folosindu-l ca "moneda de schimb", o obliga pe Dorothy sa suporte numeroase batai, umilinte si chiar violuri. Din acest moment, Jeffrey se afla in fata unei dificile decizii: pe de o parte, l-ar interesa o relatie cu inocenta Sandy Williams (Laura Dern), iar pe de alta, ar vrea s-o ajute pe nefericita Dorothy. Oricum, curiozitatea de a afla ce se intampla, il arunca pe Jeffrey intr-o lume periculoasa, prilej cu care va iesi la lumina partea intunecata a personalitatii sale...
Prima Tv a programat, de la orele 23.00, celebra pelicula "Marele Gatsby". Long Island, 1922: miliardarul Gatsby, imbogatit brusc si dubios dupa razboi, nu-si poate infrange pasiunea pentru femeia care l-a parasit, maritandu-se cu un altul si pentru care moare stupid. Ecranizare dupa romanul lui F. Scott Fitzgerald, somptuos si extrem de elaborat, filmul traieste in principal prin evocarea nostalgica a ambiantei celebrilor "Annees foles". Filmul a castigat doua premii Oscar (pentru costume si muzica) si este considerat a fi unul dintre cele mai importante succese ale lui Robert Redford, care in 1974 trecea drept "actorul cel mai admirat de spectatori". Scenariul este semnat de Francis Ford Coppola.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.