Prima iesire "in teren" a noii conduceri a FR Ateltism s-a consemnat ieri, cand presedintele Ilie Floroiu si secretarul general, Traian Badea, s-au deplasat la Resita, pentru a pune la cale revigorarea sportului universitar. Dupa o intalnire matinala
Prima iesire "in teren" a noii conduceri a FR Ateltism s-a consemnat ieri, cand presedintele Ilie Floroiu si secretarul general, Traian Badea, s-au deplasat la Resita, pentru a pune la cale revigorarea sportului universitar. Dupa o intalnire matinala cu rectorul Ion Vela al facultatii "Eftimie Murgu", profesor care prezideaza si Clubul Universitar din localitatea banateana, s-a pus la cale strategia prin care, de fapt, se va pastra traditia locului, zona din care au provenit atleti de prestigiu in ierarhia mondiala. Surpriza a venit, insa, ceva mai tarziu, cand in urma discutiei cu viceprimarii Tiberiu Padurean si Dorinel Hotnogu se preconizeaza dotarea cu o pista sintetica a stadionului "Mircea Chivu". Nimeni altul decat tatal capitanului nationalei noastre de fotbal, inca la AS Roma, Cristian. Cum FRA a oferit oportunitatea ca platile aferente, care se ridica la aproximativ 220.000 de euro, sa poata fi etapizate, adica vreo trei rate, edilii au convenit sa se inhame la aceasta corvoada. In "straie" noi, stadionul va putea gazdui o multime de etape zonale sau Nationale rezervate juniorilor. Chiar si Balcaniade la aceeasi categorie de varsta. Nu mai punem la socoteala ca judetele limitrofe, fie el si Timis, nu dispun de piste sintetice. "Anabolizarea" spatiului se pliaza la fix cu o viitoare plasare a lotului national de fond si semifond la Buzias, localitate daruita de Dumnezeu cu ape minerale, ioni negativi, si alte atribute benefice marii performante. Unde mai pui ca, in comparatie cu Baile Felix, unde este fixat, deocamdata, "cartierul general" al acestor probe, preturile sunt aproape simbolice. Iar, alternanta intre antrenamentele pe zgura, iarba, dealuri, si cele de pe viitoarea pista din Resita va fi mana cereasca pentru alegatorii de cursa lunga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.