Poli Timisoara a mai dat ieri o lovitura de imagine. Dupa transferurile spectaculoase efectuate anul acesta, conducatorii banateni au reusit sa perfecteze disputarea unei partide amicale, in orasul de pe Bega, contra lui Juventus Torino, campioana It
Poli Timisoara a mai dat ieri o lovitura de imagine. Dupa transferurile spectaculoase efectuate anul acesta, conducatorii banateni au reusit sa perfecteze disputarea unei partide amicale, in orasul de pe Bega, contra lui Juventus Torino, campioana Italiei. Meciul urmeaza sa aiba loc pe 3 august pe stadionul "Dan Paltinisanu", singura necunoscuta ramanand ora de disputare a partidei. Emil Rosianu si Cosmin Olaroiu, presedintele, si, respectiv, antrenorul lui Poli Timisoara, au sustinut ieri o conferinta de presa avand ca subiect meciul contra "Batranei Doamne". Rosianu a dezvaluit ca intentia conducatorilor timisoreni este ca aceasta partida sa fie doar inceputul unui eveniment de traditie, care va purta numele de "Cupa Balkan Petroleum". Partida se va disputa chiar in timpul sarbatorii "Zilele Timisoarei", iar organizatorii au anuntat ca vor incerca sa aduca in fiecare an pe Bega numele grele ale fotbalului european, Juventus fiind deschizatoarea de drumuri. Torinezii vor veni in Romania pe 2 august, vor efectua un antrenament la Timisoara, a doua zi urmand sa intalneasca pe Poli. Ora meciului nu a fost fixata, conducatorii banatenilor anuntand ca in aceasta privinta mai exista discutii legate de preluarea meciului de televiziunile din Italia. Totusi, 21.45 ramane cea mai probabila ora de disputare a partidei. Rosianu nu a vrut sa dezvaluie suma platita pentru ca Juventus sa vina la Timisoara, multumindu-se doar sa spuna ca "s-a platit destul". De regula, Juventus Torino pretinde pentru un astfel de amical, la care isi aliniaza toate vedetele, aproximativ un milion de euro. Intrebat de ziaristi daca banii platiti "Batranei Doamne" erau suficienti pentru aducerea unui jucator bun, Rosianu a declarat ca problema nu se pune asa, deoarece Poli poate aduce oricand un jucator, daca antrenorul Olaroiu si-l doreste. In alta ordine de idei, cei doi oficiali au dezvaluit ca un rol important in aducerea lui Juve la Timisoara l-a avut si Adrian Mutu. Atacantul torinezilor a jucat mai mult decat rolul unui intermediar. "Briliantul" le-a povestit celor de la Juventus de atmosfera de pe stadionul "Dan Paltinisanu" si i-a convins pe acestia de seriozitatea manifestarii. Nu este exclus, de altfel ca, in felul acesta, atacantul Nationalei sa incerce o recuperare de imagine dupa "Seara Campionilor". Mutu, care nu a fost invitat la evenimentul respectiv, a luat atunci atitudine fata de prezenta lui Chivu in randurile generatiei lui Hagi si Popescu, si a declarat ca titulatura "de aur" i se pare inadecvata, in conditiile in care jucatorii de atunci nu au castigat nici o medalie la turneele finale. Juventus s-a aflat pentru ultima oara in Romania in 1999, cand a intalnit pe Ceahlaul in Cupa UEFA Intertoto. Atunci, torinezii au sosit la Piatra Neamt fara majoritatea vedetelor. De aceasta data, fanii romani vor avea ocazia sa vada pe viu staruri precum Del Piero, Trezeguet, Nedved sau Vieira.
Buget de 10 milioane si doi dolari
Cosmin Olaroiu a comentat ieri evolutiile ultimelor achizitii ale lui Poli Timisoara. Antrenorul a laudat prestatiile lui Paez, jucatorul venezuelean sosit in aceasta vara, dar s-a aratat nemultumit de faptul ca acesta nu face faza defensiva. "El este un jucator sud-american tipic. Are toate calitatile necesare unui fotbalist bun. Este tehnic, stie foarte bine jocul insa cand vine vorba de aparare nu mai are aceeasi eficienta", a declarat "Oli". Antrenorul a vorbit si despre ghanezul Emannuel Osei, ultimul stranier inregimentat in colonia de la Timisoara. "Este un jucator foarte bun, care poate evolua pe toate posturile de la mijlocul terenului dar care da randamentul cel mai bun ca inchizator", a spus Olaroiu. Osei a fost imprumutat pentru un an de la Livorno. In alta ordine de idei, presedintele Rosianu a raspuns intrebarilor ziaristilor privind bugetul ce va fi alocat echipei pentru noul sezon. "Vom avea un buget similar cu cel al echipelor bucurestene. Daca Dinamo spune ca va avea 10 milioane de dolari, iar Steaua 10 milioane si un dolar atunci va asigur ca noi vom avea 10 milioane si doi dolari", a declarat Rosianu.
Amical cu National
Poli Timisoara va disputa maine, pe stadionul "Dan Paltinisanu", o partida contra celor de la FC National, ocazie cu care banatenii isi vor prezenta si lotul pentru sezonul urmator. Jon McKain, fotbalistul venit in aceasta vara de la "bancari", a declarat ca asteapta cu mare interes reintalnirea cu fostii coechipieri. "Astept sa vad si eu pentru prima data suporterii, la meciul cu National. Sper sa faca un spectacol foarte frumos chiar de vineri si pot sa spun ca sunt nerabdator sa vad un stadion arhiplin", a spus fundasul australian. In aceeasi ordine de idei, Gigel Bucur a precizat ca spera ca golurile sale sa ajute Poli sa obtina obiectivele propuse. . "Sper sa ma inteleg si in campionat cu Moldovan, care este un jucator de valoare, experimentat. Am auzit ca publicul timisorean este extraordinar, astept cu nerabdare intalnirea cu suporterii", a spus Bucur. Ricardo Paez a declarat ca este prea devreme sa spuna daca Poli se va bate pentru titlu. "M-a ajutat foarte mult acest cantonament. Cred totusi ca mai avem nevoie de un joc sau doua inainte de inceperea campionatului. Este totusi mult prea devreme sa spunem daca ne putem bate la titlu. Deocamdata putem doar sa spunem ca avem o echipa foarte buna, care joaca foarte bine. Trebuie sa facem tot posibilul pentru a avea rezultate", a spus mijlocasul venezuelean.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.