Explozia unei bombe a provocat deraierea, marti, a unui tren in estul Turciei, dar din fericire nimeni nu a fost ranit. Acesta a fost cel de al treilea atac asupra unui tren, in ultima luna, ce a avut loc in greu incercata regiune muntoasa, au indica
Explozia unei bombe a provocat deraierea, marti, a unui tren in estul Turciei, dar din fericire nimeni nu a fost ranit. Acesta a fost cel de al treilea atac asupra unui tren, in ultima luna, ce a avut loc in greu incercata regiune muntoasa, au indicat oficialitatile locale, informeaza Rompres. Atacul nu a fost imediat revendicat si nici autoritatile n-au indicat vreun suspect. Gruparile separatiste kurde au declarat ca sunt la originea doar a celorlalte doua explozii. Cinci vagoane ale trenului, care transporta atat pasageri cat si marfa, au sarit de pe sine in urma exploziei unei bombe comandate de la distanta, au afirmat surse din serviciile de securitate.
Trenul circula intre doua orase din estul Turciei, Elazig si Mus, si atentatul a survenit in acelasi loc unde fusese aruncat in aer un alt tren la 2 iulie a.c., inregistrandu-se atunci sase morti din randurile agentilor de securitate. Al doilea atac s-a petrecut cu cinci zile in urma, dar nimeni nu fost ucis sau ranit. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat in ilegalitate, ca si alte grupari cu aceeasi orientare si-au intensificat atacurile asupra obiectivelor militare si strategice, largindu-si sfera de actiune prin detonarea unor bombe in statiunile turistice din vestul Turciei. Cinci oameni au fost ucisi, la 15 iulie, in statiunea Kusadasi, de pe litoralul Marii Egee, iar militantii kurzi au amenintat cu alte atacuri.
De asemenea, radicalii de extrema stanga si fundamentalistii islamici se afla la originea exploziilor cu bombe din ultimii ani comise in Turcia, care au costat vietile multor nevinovati. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.