Guvernul a autorizat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa emita bilete la ordin catre furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale care, la 31 decembrie 2004, au inregistrat depasiri ale valorilor contractate pent
Guvernul a autorizat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa emita bilete la ordin catre furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale care, la 31 decembrie 2004, au inregistrat depasiri ale valorilor contractate pentru serviciile prestate. Biletele la ordin vor fi emise in limita sumei de pana la 462.530 de mii de lei (4.625 de miliarde de lei vechi), la care se adauga sumele neachitate furnizorilor in 2005, de pana la 381.440 de mii de lei (3.814 miliarde de lei). Decizia a fost aprobata in ultima sedinta de Guvern printr-o ordonanta privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul sanitar. Sumele pentru care se emit bilete la ordin vor fi scadentate la plata, atat in perioada 1 septembrie 2006-1 decembrie 2007, cat si in 2008, in limita unor plafoane maxime trimestriale. Biletele la ordin vor fi platite, la scadenta, din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. Prin acelasi act normativ, Ministerul Sanatatii, Ministerul Finantelor Publice si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au fost autorizate sa semneze scrisori de confort catre acesti furnizori, prin care sa se confirme angajamentul celor doua ministere de a depune diligentele necesare, pentru a se asigura onorarea la termen de catre CNAS a obligatiilor financia-re. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.