Expertul care trebuia sa realizeze expertiza financiara in dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, referitor la renovarea casei "Ganescu" a fost amendat din nou, ieri, cu zece milioane de lei vechi de Parchetul Trib
Expertul care trebuia sa realizeze expertiza financiara in dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, referitor la renovarea casei "Ganescu" a fost amendat din nou, ieri, cu zece milioane de lei vechi de Parchetul Tribunalului Gorj. Procurorii au dispus sanctionarea expertului cu aceeasi suma ca si la inceputul lunii, acestia precizand ca vor continua sa ia masuri intrucat aceasta este singura modalitate pe care o au pentru ca expertiza sa nu mai fie tergiversata. Prim-procurorul Emil Mota a precizat ca a dispus un nou termen pentru realizarea expertizei, si anume sfarsitul acestei saptamani, in caz contrar urmand sa decida aplicarea unei noi amenzi de zece milioane de lei vechi.
60 de milioane pentru realizarea expertizei
Prim-procurorul a declarat ca va aplica amenzi pana cand expertul nu va mai ramane cu nici un ban din suma de 60 de milioane de lei pe care o primeste de la Parchet pentru realizarea documentatiei.
Expertul sanctionat de Mota este din Craiova si a fost ales din afara judetului Gorj pentru a nu fi influentat de eventuale legaturi cu Nicolae Mischie, a mentionat prim-procurorul, citat de Mediafax.
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj este cercetat de la inceputul anului pentru abuz in serviciu, dupa ce un om de afaceri s-a denuntat la Parchet ca a primit bani pentru a renova casa de oaspeti din Targu-Jiu fara sa fi castigat lucrarile prin licitatie si fara sa le fi executat inainte. Mischie a fost atunci arestat preventiv pentru cinci zile, judecatorii dispunand continuarea anchetei si implicit realizarea expertizei financiare cu inculpatul in stare de libertate. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.