Tribunalul din Amsterdam l-a condamnat la inchisoare pe viata pe islamistul de origine marocana Mohammed Bouyeri, in varsta de 27 de ani, gasit vinovat pentru asasinarea, in numele islamului radical, a regizorului olandez Theo van Gogh, relateaza pre
Tribunalul din Amsterdam l-a condamnat la inchisoare pe viata pe islamistul de origine marocana Mohammed Bouyeri, in varsta de 27 de ani, gasit vinovat pentru asasinarea, in numele islamului radical, a regizorului olandez Theo van Gogh, relateaza presa internationala. Bouyeri, care are dubla cetatenie, olandeza si marocana, si-a recunoscut fapta in fata instantei si a marturisit ca, daca ar fi nevoie, ar face exact acelasi lucru. "Atentatul terorist impotriva lui Theo van Gogh a dat nastere in societatea olandeza unor grave sentimente de teama si insecuritate", a declarat presedintele tribunalului, Udo Willem Bentinck.
Theo van Gogh, cunoscut pentru criticile sale la adresa islamului si a societatii multiculturale, a fost ucis in timp ce se plimba cu bicicleta pe o strada foarte frecventata din Amsterdam, la 2 noiembrie 2004. El este stra-stra-stranepotul de frate al celebrului pictor Vincent van Gogh. Fiul in varsta de 14 ani al regizorului a izbucnit in lacrimi si si-a imbratisat strans mama in momentul in care acuzarea a descris felul in care a fost ucis tatal sau. De altfel, moartea lui Van Gogh, un fel de Michael Moore al Olandei, a socat intreaga opinie publica si a provocat un val de atacuri impotriva mai multor moschei de pe teritoriul Olandei. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.