Taraboiul din PSD a reinceput. Mai preocupati sa se calce pe picioare decat sa profite de eventualele greseli ale Puterii, in calitate de principal partid de Opozitie, liderii PSD isi scot ochii reciproc, incercand sa-si impuna autoritatea. Principal
Taraboiul din PSD a reinceput. Mai preocupati sa se calce pe picioare decat sa profite de eventualele greseli ale Puterii, in calitate de principal partid de Opozitie, liderii PSD isi scot ochii reciproc, incercand sa-si impuna autoritatea. Principalii eroi ai unei noi telenovele PSD sunt, de aceasta data, Mircea Geoana si Adrian Nastase. Furia lui Geoana, aflat in permanenta criza de autoritate, in cadrul propriului partid, are la baza impresia ca Nastase este inca perceput de catre public si de catre activistii de partid drept liderul de facto al PSD. Potrivit unor surse din PSD, scandalul a izbucnit recent, atunci cand Nastase, in calitate de coordonator al departamentelor de specialitate ale PSD, a organizat o conferinta a departamentului de agricultura in judetul Dolj. Numai ca Mircea Geoana este senator de Dolj si coordonator din partea partidului al acestei zone, ca atare, a considerat de cuviinta sa faca un mic scandal pe marginea faptului ca s-a organizat o conferinta in micul sau regat fara ca el sa stie.
Marul discordiei: un sondaj facut de Dancu
Luni, in sedinta Biroului Permanent National, spiritele s-au incins si mai tare. Sursele citate ne-au spus ca discutia dintre cei doi lideri PSD a fost una "taioasa". Geoana a venit glorios in fata lui Nastase cu un sondaj facut de institutul de sondare al lui Vasile Dancu, Metro Media Transilvania. Sondajul fusese comandat de insusi Mircea Geoana si sustinatorul sau mai vechi, Ioan Rus, fiind realizat pe un esantion de 1580 de subiecti. Insa nu din cauza sondajului, din care s-a dorit sa reiasa cum sta PSD cu imaginea, la acest moment, a izbucnit scandalul, ci din cauza unei analize, se pare subiective, pe care Vasile Dancu a facut-o pe marginea sondajului. In fapt, din studiul facut de sustinatorul lui Geoana din celebrul de acum "grup de la Cluj", reiesea ca personajul negativ in partid este presedintele executiv, iar presedintele este baiatul bun. Potrivit surselor citate, din studiu reiese ca Geoana se bucura de mai multa incredere decat Nastase. Aceleasi surse ne-au spus ca sunt si aspecte din sondaj pe care Dancu nu le-a inclus in sondaj: si anume ca Geoana se bucura de mai multa incredere din partea sustinatorilor Aliantei PNL-PD si ai PRM, in timp ce Nastase se bucura de cea mai multa incredere din partea sustinatorilor PSD.
Problema lui Nastase cu televizorul
Sub pretextul acestui studiu, Mircea Geoana i-ar fi dat de inteles lui Nastase si vicepresedintilor din BPN sa o lase mai moale cu aparitiile la TV. Totodata, Geoana s-a auto-propus pentru a fi purtatorul de mesaje al partidului, dat fiind faptul ca, arata studiul, el se bucura de incredere, este popular, si nu este perceput ca fiind corupt. Nervos, Nastase i-ar fi replicat lui Geoana, textual: "Ce vrei sa spui, sa nu mai apar la televizor?". Nastase i-a mai spus lui Geoana ca nu poate sa le ceara televiziunilor sa nu-l mai invite la talk-show-uri si, in acelasi timp, nici nu le poate refuza. Totodata, Nastase i-a dat de inteles lui Geoana, taios, ca nu vrea sa-i spuna el ce sa faca. Liderul executiv al PSD a fost, se pare, iritat si de faptul ca analiza lui Dancu, era coplesita de epitete, de genul Nastase se bucura de incredere, este popular, dar este, in acelasi timp, arogant si corupt. Pe de alta parte, sondajul realizat de Metro media Transilvania mai arata ca, daca duminica viitoare ar fi alegeri, Alianta PNL-PD ar lua 48% din voturile electoratului, iar PSD, 38%. Totodata, pe ultimul loc la toate calitatile, in sondaj, perfect explicabil, apare fostul presedinte, Ion Iliescu. In alta ordine de idei, intrebat ieri, dupa sedinta de plen a Camerei Deputatilor, care sunt relatiile dintre el si liderul PSD, Mircea Geoana, Nastase le-a calificat, ironic, ca fiind "exceptionale". Totodata, pe o scara de la unu la zece, Nastase comunica incredibil de bine cu Geoana, pe undeva pe la nivelul 12.
Legea interceptarii telefoanelor e buna
In aceeasi sedinta, la care a fost invitat unul dintre cei patru initiatori ai controversatului proiect de lege privind interceptarea telefoanelor - senatorul George Maior, Adrian Nastase le-ar fi reprosat parlamentarilor care au venit cu aceasta idee ca nu s-au consultat inainte cu conducerea partidului. "Nu vrem sa va ingradim initiativele legislative, dar mai consultati-va si cu partidul inainte sa le depuneti", i-ar fi spus Geoana lui Maior. Liderul PSD i-ar fi spus senatorului Maior ca proiectul de lege pe fond este bun, insa initiatorii nu au stiut sa isi vanda marfa si asa au fost aduse prejudicii de imagine partidului. In ciuda reprosurilor, se pare ca liderii PSD de la centru nu vor renunta la proiect si nu vor interveni pe litera respectivei initiative, asteptand doar raspunsul expertilor britanici si americani, unde a fost trimis textul pentru evaluare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.