Primaria Sector 3 a inceput lucrarile de reamenajare a Parcului Titanii, in cadrul unui program complex de reabilitare si personalizare a parcurilor. Aceasta imensa zona verde se intinde pe o suprafata de peste cinci hectare, delimitate de strazile
Primaria Sector 3 a inceput lucrarile de reamenajare a Parcului Titanii, in cadrul unui program complex de reabilitare si personalizare a parcurilor. Aceasta imensa zona verde se intinde pe o suprafata de peste cinci hectare, delimitate de strazile Prisaca Dornei, Burdujel si bulevardul Chisinau, si atrage bucuresteni nu numai din cartierul Titan, ci si din alte sectoare ale Capitalei. Primarul Liviu Negoita are ambitia sa transforme acest parc in unul dintre cele mai relaxante locuri de petrecere a timpului liber, unde cei care aleg sa vina aici cateva ore pe zi - sau de dimineata pana seara in week-end -, sa aiba posibilitatea de a opta, indiferent de varsta, pentru un anumit colt din natura.
Cei pasionati de lectura vor gasi un loc ideal - si vor putea invinge, cu aceasta ocazie, canicula din timpul verii -, in zona calma a fantanii arteziene ce va fi amenajata in parc, cu un diametru de 16 metri. O alta varianta va fi pentru ei cascada "peisagera" cu o inaltime de opt metri, in patru trepte, ambele puncte de atractie urmand a fi amplasate intr-un loc ales special de catre specialistii Primariei Sectorului 3, care au intocmit proiectul luand in calcul toate detaliile.
O atentie deosebita, potrivit edilului, a fost acordata si amenajarii locurilor de joaca pentru cei mici, aceste spatii urmand a fi "mobilate" cu leagane simple si duble, scarite, cuburi, tobogane si balansoare. Angajatii primariei au avut grija ca toate aparatele sa respecte normele ISCIR privind criteriile de siguranta si interactivitate. Dar cei mai avantajati vor fi, cu siguranta, iubitorii sportului in aer liber, pentru ca vor avea la dispozitie zece terenuri de sport: patru de tenis, doua de handbal, trei de baschet si unul de volei.
In parc vor fi montate inca 250 de banci noi, iar aleile vor fi refacute complet, pe intreaga lor lungime de aproximativ 6.500 mp. Totodata, decorurile florale au fost schimbate, fiind plantate specii floricole de sezon si materiale pomicole (mesteacan, platan, tuia, trandafiri de diverse culori si marimi). Pentru a se asigura cantitatea de apa necesara sistemului automat de irigatie pentru spatiile verzi, s-a prevazut construirea unui put de adancime echipat corespunzator si a unui bazin de retentie. In final, trebuie sa spunem ca paza este permanenta, fiind asigurata de agentii Politiei Comunitare a Sectorului 3.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.