Naveta Discovery a fost lansata, marti, de la centrul spatial Kennedy din apropiere de Cape Canaveral. Aceasta este prima lansare a unei navete cu oameni la bord, dupa catastrofa de pe Columbia din 2003. Pentru misiunea de 12 zile spre Statia Spatial
Naveta Discovery a fost lansata, marti, de la centrul spatial Kennedy din apropiere de Cape Canaveral. Aceasta este prima lansare a unei navete cu oameni la bord, dupa catastrofa de pe Columbia din 2003. Pentru misiunea de 12 zile spre Statia Spatiala Internationala, Discovery va fi condusa de Eileen Collins, singura femeie care a ajuns la acest nivel de responsabilitate in NASA. Echipajul este format din sapte astronauti printre care un japonez.
Cu ocazia reluarilor zborurilor spatiale dupa aproape doi ani si jumatate de pauza, NASA a invitat in Florida numerosi oficiali, printre care prima doamna, Laura Bush, si pe fratele presedintelui, Jeb Bush, guvernator al statului Florida. Discovery va reveni la sol la Centrul Kennedy pe 7 august, la finalul misiunii sale. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.