Zaharul adaugat in cafea sau ceai reduce in mod semnificativ riscul de ingrasare, arata un studiu danez la care au luat parte 5.200 de barbati, transmite AFP, citata de Mediafax. "Spre marea noastra surpriza, am constatat ca existau mult mai putini o
Zaharul adaugat in cafea sau ceai reduce in mod semnificativ riscul de ingrasare, arata un studiu danez la care au luat parte 5.200 de barbati, transmite AFP, citata de Mediafax. "Spre marea noastra surpriza, am constatat ca existau mult mai putini obezi si mult mai multi oameni supli printre cei care isi pun zahar in cafea sau ceai decat printre cei care nu o fac", a explicat profesorul Finn Gyntelberg de la clinica de medicina muncii din spitalul Bispebjerg de la Copenhaga. "Daca punem cate doua bucati de zahar de fiecare data in cele cinci sau sase cafele sau ceaiuri pe care le bem in medie pe zi, riscul de ingrasare este cu 40% mai mic", potrivit profesorului. Acesta a precizat ca "nu este vorba decat de observatii si este nevoie de studii suplimentare pentru a afla daca aceasta combinatie de cafea si zahar activeaza hormonii care reduc pofta de mancare". Profesorul Gyntelberg a analizat impreuna cu alti cercetatori datele a 5.200 de barbati din Copenhaga in cadrul unei vaste anchete numite Copenhagen Male Study. "Rezultatele privind legatura dintre greutate in exces si cafea sunt cele mai interesante, caci nu am mai gasit informatii similare in alta parte", a subliniat el. "Daca ipotezele noastre se dovedesc corecte, ar trebui sa mancam zahar de cateva ori in timpul zilei pentru a slabi", a mai spus profesorul Finn Gyntelberg. "Explicatia probabila este ca zaharul din cafea sau ceai stimuleaza metabolismul in intestine si reduce pofta de mancare. Caloriile de care scapam astfel sunt mult mai numeroase decat cele pe care ingeram mancand zaharul", a adaugat el. (D.V.)

Ziua

Sursa: Ziua



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.