Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis ieri in judecata, alaturi de alte doua persoane, in stare de arest, pentru mai multe fapte de coruptie. Rechizitoriul PNA, intocmit de procurorii Ioan Irimie si Petru Narita si confirmat de
Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis ieri in judecata, alaturi de alte doua persoane, in stare de arest, pentru mai multe fapte de coruptie. Rechizitoriul PNA, intocmit de procurorii Ioan Irimie si Petru Narita si confirmat de seful PNA, Ioan Amarie, a fost trimis la Tribunalul Bacau, astfel incat aceasta instanta se va pronunta si cu privire la mandatul de arestare, a carui valabilitate expira la data de 3 august.
Alaturi de Sechelariu au mai fost trimisi in judecata Dorinel Ifrim - sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci - viceprimar in perioada 2000-2004.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 1999-2003, Sechelariu ar fi constrans mai multe persoane sa-i vanda diverse suprafete de teren, impunandu-le un pret cu mult inferior fata de cel practicat pe piata imobiliara. Anchetatorii sustin ca Sechelariu ar fi constrans persoanele in cauza, avertizandu-le ca daca refuza pretul impus de el, nu le va reconstitui dreptul de proprietate. Toti trei inculpatii sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de luare mita in forma continuata si prin constrangere (al carei cuantum este calculat din diferenta de pret din contracte de vanzare-cumparare a terenurilor si valoarea lor reala de pe piata imobiliara), asociere in vederea comiterii de infractiuni, abuz in serviciu si fals. Rechizitoriul PNA mentioneaza ca "beneficiul infractional" obtinut prin contrangerile de mai sus ar depasi suma de 335.000 de euro, iar cel obtinut prin abuzurile in serviciu ar depasi suma de 1.000.000 de euro. Asupra tuturor bunurilor celor trei inculpati trimisi in judecata s-a instituit sechestru asigurator.
In urma cu o saptamana, avocatii lui Dumitru Sechelariu (care se afla in arest din data de 7 iunie 2005) i-au recuzat pe procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe faptelor de coruptie, care se ocupau de caz, precum si pe seful acestora, Gheorghe Suhan, adjunctul sefului PNA si membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Aparatorii lui Sechelariu au sustinut ca toate solicitarile formulate in apararea clientului lor au fost respinse fara drept de apel de catre anchetatori, astfel ca i-a reclamat pe acestia, inclusiv pe procurorul general adjunct, Gheorghe Suhan, care coordoneaza Sectia a II-a din PNA. Cererea de recuzare formulata de aparare a fost solutionata, prin respingere, de catre Ioan Amarie, cel care a confirmat ieri actul de sesizare a instantei de judecata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.