Pelicula "Amen", programata astazi de Pro Cinema de la orele 17.00, este povestea reala a unui ofiter SS care a indraznit sa atraga atentia asupra crimelor din lagarele de concentrare. Kurt Hochruth (Ulrich Tuktur), ofiter, dar si protestant, trimite
Pelicula "Amen", programata astazi de Pro Cinema de la orele 17.00, este povestea reala a unui ofiter SS care a indraznit sa atraga atentia asupra crimelor din lagarele de concentrare. Kurt Hochruth (Ulrich Tuktur), ofiter, dar si protestant, trimite mai multe scrisori la Vatican. Toate raman fara raspuns. Papa Pius al XII-lea (Marcel Iures) prefera sa nu ia in seama aceste semnale incredibile pentru orice om normal. "Nu este un film impotriva religiei, ci impotriva indiferentei. In nici un fel nu am incercat sa pun in discutie religia. Este vorba de lideri, de oamenii care au puterea si care pot face ceva, dar nu fac. Intoarcem spatele prea multor lucruri care ar trebui sa ne intereseze. Pasivitatea noastra este o crima", preciza celebrul Costa-Gavras, regizorul acestei drame filmate in mare parte in Romania.
Postul Prima difuzeaza de la orele 20.00 o comedie americana extrem de savuoarsa, "Cum ti-e scris", ai carei protagonisti sunt Marisa Tomei si Robert Downey Jr. In adolescenta, lui Faith (Marisa Tomei) i se ghicise de doua ori ca cel care ii este sortit poarta numele de Damon Bradley, dar nu avusese niciodata ocazia sa cunoasca pe cineva cu acest nume. Mai multi ani, acesta a fost pentru Faith singurul indiciu despre presupusa ei "jumatate". Insa a venit si vremea sa renunte la acest vis de adolescenta, pentru a accepta oferta mai concreta a unui medic. Cu cateva zile inainte de casatorie, Faith primeste un telefon de felicitare de la un fost coleg al logodnicului ei, care ii suna din aeroport inainte de a se urca in avionul spre Venetia. Numele lui? Damon Bradley. Deci exista! Lui Faith nu i-a trebuit mai mult pentru a se decide sa vada macar cum arata cel cu acest nume providential, inainte de a se casatori. Asa ca pleaca in Italia impreuna cu prietena ei Kate, in cautarea misteriosului personaj.
"Razboi cu mafia adoptiilor" (ProTV, orele 20.15) este, de asemenea, o pelicula interesanta. Nathalie Johnson (Dana Delany) si sotul ei Steve (Hart Bochner) sunt un cuplu instarit din Minnesota care-si doresc sa infieze un copil. Steve are un fiu de opt ani dintr-o casnicie anterioara, insa Nathalie isi doreste propriul ei copil, pe care nu-l poate avea pe cai naturale. Cautarile ii conduc pe cei doi soti la New York, pentru a o cunoaste pe micuta Gitta, o fetita din Ungaria pe care Nathalie a vazut-o pe Internet. Contactandu-l pe Gabor Szabo, agentul care se ocupa de acesta adoptie, Nathalie are surpriza sa observe ca acesta este interesat mai mult sa-si umfle contul din banca decat sa se asigure de binele copilului. Cu ajutorul politiei, sotii Johnson pornesc un razboi necrutator cu mafia adoptiilor, pentru ca nu pot accepta faptul ca un copil poate fi cumparat ca orice marfa, de pe Internet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.