Oricat de lung ar fi parcursul european al celor de la CFR Cluj si oricat succes ar avea echipa lui Dorinel Munteanu in viitoarea editie de campionat afirmatia din titlu ramane valabila pentru majoritatea locuitorilor din orasul pastorit atata amar d
Oricat de lung ar fi parcursul european al celor de la CFR Cluj si oricat succes ar avea echipa lui Dorinel Munteanu in viitoarea editie de campionat afirmatia din titlu ramane valabila pentru majoritatea locuitorilor din orasul pastorit atata amar de vreme de sinistrul Gheorghe Funar, ca si asta tot de majoritate era ales. Pe undeva lucrurile sunt perfect explicabile, intrucat decenii in sir "U" a fost echipa cea mai iubita in Cluj si chiar merita acest lucru, daca nu pentru eventualele performante pe care le-ar fi putut avea, cel putin pentru numerosii fotbalisti valorosi pe care i-a dat fotbalului nostru.
Nu stim pentru altii cum o fi, dar pentru noi "U" Cluj a incetat sa mai conteze nu atunci cand a incaput pe mana unor indivizi dubiosi, nu cand s-a adapat din banii spurcati de la Caritas si Banca Dacia Felix, ci in primul rand in urma cu ceva mai bine de un an, adica dupa ultima etapa a Diviziei B, in urma careia CFR-ul a reusit promovarea, dupa un egal nesperat smuls de Gaz Metanul din Medias al lui Ioan Ovidiu Sabau la Petrosani in fata contracandidatilor de la Jiul. Atunci Sabau si familia erau cat p-aci sa fie linsati de suporterii celor de la "U", manati de o ura si o invidie demente fata de "dusmanii" de la CFR. Iar lucrurile nici macar nu s-au incheiat aici, deoarece inaintea partidei cu Apullum din returul recent decedatei editii de campionat nu mai putin de sapte oficiali si jucatori ai celor de la CFR, printre care Anca si Tilinca, au fost stalciti in bataie de o hoarda de suporteri funaristi ai "Sepcilor rosii", ultimul dintre acestia, golgeterul din Intertoto, fiind indisponibil timp de mai multe luni datorita unei fisuri de mandibula. Nu stim cata dreptate a avut, dar declaratia de atunci a ceferistilor, Arpad Nu-stiu-cum, trebuie consemnata, acesta acuzand "nomenclatura locala din spatele celor de la Universitatea, care incurajeaza astfel de manifestari".
Trecand peste aceste ticalosii despre care s-ar putea vorbi mult, mai ales dupa formidabilul meci de duminica seara de la St. Etienne, trebuie sa remarcam, cu jena de rigoare, cata dreptate a avut Mitica Dragomir acum o luna, cand, intrebat care dintre divizionarele A considera ca are cea mai buna conducere, i-a nominalizat pe cei de la CFR Cluj. E aproape de neimaginat ce se intampla la aceasta echipa care in aceasta vara s-a intarit cu jucatori de la retrogradata FC Brasov, cu niste satui de Sabau fugiti de la Gloria Bistrita si, indeosebi, cu un antrenor-jucator alungat din Ghencea pe considerente de varsta, cica prea inaintata, acestuia adaugandu-i-se si portarul Martin Tudor, care a fost constrans sa plece de la Steaua cu lacrimi in ochi.
Poate ca e prematur sa ne entuziasmam si deja sa vedem in echipa din Gruia pe mult asteptata campioana a provinciei, pentru ca este greu de imaginat ca CFR-ul va avea in campionat parcursul extraordinar din Intertoto, datorita oboselii acumulate, insa nu este putin lucru sa remarci ca exista, in sfarsit, o echipa hotarata sa faca treaba fara a recurge la nici un fel de compromisuri. Caci, indiferent cat de multi bani ar fi avut patronul Arpad P. si oricat ar fi fost dispus sa investeasca in fotbal, daca l-ar fi adus ca presedinte pe Romica Pascu, ca director sportiv pe un fost arbitru, sa zicem Zotta sau Argaseala, iar pentru postul de antrenor s-ar fi orientat catre Halagian sau Hizo ar fi meritat dezgustul tuturor. Insa, din fericire, nu este deloc asa, iar din lectia asta ar putea invata si concitadinii de la "U", care de ani de zile se antureaza cu pramatii ori gainari si an de an se fac de ras.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.