Poloul romanesc a reusit sa treaca peste primul mare obstacol de la Mondialele de natatie din Montreal, dupa ce reprezentativa "tricolora" pregatita de Vlad Hagiu si Mihai Simion a castigat ultima disputa din grupa C, cu selectionata Canadei, cu scor
Poloul romanesc a reusit sa treaca peste primul mare obstacol de la Mondialele de natatie din Montreal, dupa ce reprezentativa "tricolora" pregatita de Vlad Hagiu si Mihai Simion a castigat ultima disputa din grupa C, cu selectionata Canadei, cu scorul de 10-2 (2-0, 3-0, 3-0, 2-2), si s-a calificat intre primele 12 echipe ale lumii. Dupa cele doua esecuri suferite in fata Ungariei si Croatiei, vineri seara Romania s-a descatusat in fata echipei gazda si a demonstrat ca ramane o nationala abonata la un loc in elita mondiala, dupa ce a facut spectacol la scena deschisa in "Parc Jean-Drapeau", spre bucuria celor peste 300 de fani din comunitatea romaneasca, care au "umplut" tribunele cu drapele tricolore. "N-am vazut asemenea atmosfera de cand sunt! Ma bucur pentru victorie, dar ma bucur si pentru ca am reusit sa facem o seara a romanilor in Montreal", ne-a declarat cu o lacrima in ochi secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu, care a fost prezent in calitate de jucator, antrenor sau oficial la mai toate marile competitii de polo din ultimele patru decenii.
Hagiu este multumit si optimist
Motivati de atmosfera deosebita din tribune, dar si de indemnurile tehnico-tactice ale fostului mare jucator Vlad Hagiu, jucatorii romani au debutat in forta si au deschis destul de repede scorul prin veteranul Florin Bonca (foto dreapta), cel care avea sa fie si eroul meciului, cu patru reusite. Aclamati din tribune si de micutul grup de inotatori romani, coordonat perfect de antrenoarea Doina Sava si de campioana olimpica de la Atena, Camelia Potec, poloistii romani au condus partida de la un capat la altul, cu exceptia ultimei reprize, cand elevii lui Vlad Hagiu au redus turatia motoarelor. Asadar, la fel ca la editia de la Barcelona, echipa Romaniei trece lejer de Canada si urca in topul primelor 12 natiuni, urmand sa evolueze in barajul pentru sferturile de finala cu eterna rivala din ultimii ani, selectionata Germaniei, coordonata de acelasi tehnician roman Nicolae Firoiu. La ora cand scriu aceasta corespondenta, reprezentativa pregatita de Hagiu intra la sedinta video de pregatire a asaltului pentru grupa valorica 1-8, "tricolorii" fiind destul de optimisti. "La Stuttgart, in Liga Mondiala, am condus Germania timp de trei reprize, iar pe final ne-au invins cu sprijinul arbitrilor. Acum, cred ca a venit si vremea noastra. Baietii au un moral bun si sunt convins ca vom juca in sferturi impotriva Serbiei&Muntenegru", ne-a declarat Vlad Hagiu, dupa ce se fotografiase alaturi de echipa si de un grup de suporteri.
Amintiri de pe Dinamo
"Nici la Bucuresti nu aveam asemenea galerie", spunea "amiralul" Grintescu, impresionat pana la lacrimi de primirea calduroasa a romanilor din Montreal. Si cum o victorie impotriva Canadei trebuia sarbatorita, fostul poloist dinamovist Andrei Gere, s-a oferit sa fie amfitrion impreuna cu sotia, fosta specialista in gimnastica ritmica, "Firi" Laszlo. La un gratar, chiar in spatele casei familiei Gere, la iarba verde, "chiar ca la mama acasa" s-au depanat amintiri pana in miez de noapte, iar la despartire, promisiuni ca la meciul de duminica, fanii romani din Montreal vor fi in numar si mai mare, "pentru a aclama victoria tricolorilor", avea sa spuna Andrei Gere, nostalgic dupa anii petrecuti in bazinele Dinamo si Floreasca.
Potec: "Mai greu o sa fie in serii, decat in finala!"
Prezenta la bazinul de polo pentru a-i incuraja pe "tricolori", campioana olimpica si europeana in proba de 200 metri liber, Camelia Potec, s-a bucurat alaturi de antrenoarea sa, Doina Sava, si de colegul ei de "suferinta", Dragos Coman, pentru victoria poloistilor. Imediat dupa meci, insa, a plecat spre Hotelul "Crowne Plaza" cu gandul la faptul ca de duminica intra in focurile competitiei mondiale, unde va ataca laurii probelor de 200 metri liber si 400 metri liber. "Abia astept sa inceapa concursul. Ma simt bine si cred ca voi obtine noi performante. Mai greu o fie in seriile de dimineata decat seara, in
finala", ne-a declarat optimista Camelia Potec, in vreme ce antrenoarea Doina Sava isi felicita fostii elevi, poloistii stelisti George Georgescu si Alexandru Matei. Acelasi moral bun il avea si Dragos Coman, care a promis o surpriza, desi va avea o misiune extrem de grea, in compania unor nume sonore, in vreme ce saritoarea in apa Ramona Ciobanu, care a ratat de putin finala la platforma de 10 m, se bucura ca un copil pentru rezultatul poloistilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.