Grupul american Liberty Global a anuntat ca va prelua in intregime furnizorul roman de servicii de cablu si telecomunicatii Astral Telecom, pentru suma de 404,5 milioane de dolari, fiind de asteptat ca tranzactia sa fie incheiata in ultimul trimestru
Grupul american Liberty Global a anuntat ca va prelua in intregime furnizorul roman de servicii de cablu si telecomunicatii Astral Telecom, pentru suma de 404,5 milioane de dolari, fiind de asteptat ca tranzactia sa fie incheiata in ultimul trimestru al acestui an, informeaza Mediafax. Potrivit comunicatului dat publicitatii de Liberty Global, achizitia asteapta aprobarea autoritatilor romane din domeniul concurentei. Valoarea tranzactiei, la care se adauga datorii estimate de 12 milioane de dolari ale companiei romane, reprezinta de 7,8 ori nivelul fluxului operational de lichiditati al Astral Telecom, calculat fara a include economiile rezultate din utilizarea in comun a retelelor. Achizitia va fi realizata prin intermediul subsidiarei Liberty Global din Europa, UPC Broadband. In prezent, actiunile Astral Telecom se afla in proprietatea fondului de investitii AIG New Europe si a unui grup de investitori romani si straini. Compania de cablu si telecomunicatii furnizeaza pentru aproximativ 890.000 de clienti servicii video, de voce si date. La randul sau, Liberty Global este deja prezenta pe piata romaneasca de profil, prin UPC Romania, deservind peste 360.000 de utilizatori. "Aceasta achizitie ne extinde in mod semnificativ activitatile din Europa Centrala si de Est, regiune in care inregistram in acest moment cea mai solida crestere a veniturilor si a fluxului operational de lichiditati", afirma, in comunicat, Mike Fries, presedintele si directorul executiv al Liberty Global. El a mai aratat ca Astral Telecom are o prezenta puternica pe piata din capitala Romaniei si a modernizat peste jumatate din reteaua sa, pentru a putea furniza servicii broadband de voce si date mai avansate. "Daca va fi aprobata, aceasta tranzactie va accelera investitiile in retelele Astral si UPC", a mai spus Fries. Liberty Global este cel mai mare operator de cablu in sistem broadband din afara Statelor Unite, dupa numarul de clienti, serviciile sale ajungand, la sfarsitul lunii martie, la 14,3 milioane de utilizatori. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.