Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Organizatia Salvati Copiii au lansat, pe litoral, o campanie de informare in privinta prevenirii si stoparii consumului de droguri. "Litoral fara droguri - Marea, singura noastra dependenta", campanie inspirata de
Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Organizatia Salvati Copiii au lansat, pe litoral, o campanie de informare in privinta prevenirii si stoparii consumului de droguri. "Litoral fara droguri - Marea, singura noastra dependenta", campanie inspirata de o actiune desfasurata la nivel european, in 2003, in cinci state, se va derula intre 25 iulie si 21 august si va cuprinde intreg litoralul romanesc, incepand din Constanta, a declarat, ieri, chestorul-sef Pavel Abraham, presedintele ANA. Programul presupune prezenta pe litoral, in acest interval de o luna, a aproximativ o suta de persoane, dintre care 78 sunt voluntari (pregatiti de experti in domeniul prevenirii consumului de droguri din Belgia, in cadrul a doua cursuri, desfasurate in Bucuresti si Constanta), restul fiind reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog.
Echipele de voluntari, cate trei in fiecare statiune, vor purta discutii cu tinerii, pe plaja, vor imparti pliante si afise contra consumului de droguri ilegale si legale (alcool si tutun). De asemenea, adolescentii vor fi invitati sa paricipe la jocuri si concursuri, care vor avea premii atractive, oferite de sponsori.
Bugetul acestui proiect este de 50.000 de euro, la care se adauga premiile oferite de diferiti sponsori, continand produse cosmetice, dar si o suta de bilete de intrare la parcul de distractii din statiunea Mamaia. Campania isi propune sa ajunga la aproximativ 120.000 de tineri, fiind puse la dispozitie tot atatea pliante informative. Totodata actiunea urmareste sa convinga cat mai multi adolescenti sa nu consume droguri, oferindu-le alternative de petrecere a timpului liber.
30.000 de consumatori
Presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu, a precizat ca acest proiect se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, avand in vedere ca, dupa ultimele statistici, peste zece la suta dintre adolescenti au incercat cel putin o data droguri, iar alti zece la suta ar face-o, daca li s-ar oferi ocazia.
De asemenea, potrivit unui studiu, in primele luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere alarmanta a traficului si consumului de droguri in Romania, unde, la acest moment, sunt inregistrati peste 30.000 de consumatori de stupefiante, dintre care 24.000 numai in Bucuresti. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.