Presedintele Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), din Ministerul Economiei, Mihai Catuneanu, are, in aceste zile, o misiune ingrata: alegerea consultantului pentru privatizarea producatorului de gaze Romgaz. Reaminti
Presedintele Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), din Ministerul Economiei, Mihai Catuneanu, are, in aceste zile, o misiune ingrata: alegerea consultantului pentru privatizarea producatorului de gaze Romgaz. Reamintim, la termenul limita, au fost depuse 14 scrisori de interes pentru acordarea serviciilor de consultanta in vederea privatizarii Romgaz, de catre Lazard Freres, Morgan Stanley, HSBC, UBS Investment Bank/BAC Romania, JP Morgan/ING Bank NV, Bank of America Securities Limited/Central Europe Trust/Deloitte Central Europe/Allen Overy/Atkins/Racoti-Predoiu, Merrill Lynch, Credit Suisse First Boston Europe Limited/ FRAI/ Linklaters/ Miculiti, Mihai & Asociatii, BNP Paribas Corporate Finance, ABN Amro/Musat si Asociatii, Citigroup, CA-IB Corporate Finance Beratungs, KPMG Romania si Goldman Sachs. In mod normal, saptamana viitoare comisia de privatizare condusa de presedintele OPSPI ar trebui sa dea publicitatii numele castigatoarei licitatiei pentru consultanta. De remarcat, Mihai Catuneanu, inainte de a ocupa fotoliul de presedinte OPSPI la inceputul acestui an, a fost angajat al Fondului Romano-American de Investitii (FRAI). Reamintim, FRAI, in consortiu cu Deloitte Central Europe, a mai castigat si licitatiile pentru acordarea de consultanta in vederea privatizarii complexelor energetice Craiova si Rovinari, in competitie cu alti 12 participanti. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.