La 48 de ore dupa esecul usturator din meciul de debut cu Ungaria, contand pentru etapa inaugurala a grupei C din cadrul Mondialelor de natatie, reprezentativa de polo a Romaniei a reusit un meci bun in fata vicecampioanei europene, Croatia, dar a fo
La 48 de ore dupa esecul usturator din meciul de debut cu Ungaria, contand pentru etapa inaugurala a grupei C din cadrul Mondialelor de natatie, reprezentativa de polo a Romaniei a reusit un meci bun in fata vicecampioanei europene, Croatia, dar a fost oprita pe final de un arbitraj tendentios, care a privat-o de o prima surpriza la Montreal. Din pacate, in cele din urma, cu largul concurs al arbitrului olandez Mart Bras, care n-a uitat, se pare, ca "tricolorii" le-au luat locul conationalilor sai la aceasta editie (n.r. - la turneul de calificare de la Imperia, Olanda a ratat "avionul" de Canada), echipa antrenata de celebrul Ratko Rudici a invins selectionata noastra cu scorul de 6-4 (3-0, 1-0, 1-1, 1-3), spre nemultumirea oficialilor romani, suparati pe gafele "cavalerului zburator", dar si pe lipsa de combativitate din primele doua reprize a sportivilor nostri.
Start modest, final in forta
Mustruluiti serios de antrenorul Vlad Hagiu dupa infrangerea la scor din prima runda, "tricolorii" au intrat miercuri seara in bazinul din "Parc Jean-Drapeau" cu o mentalitate mult schimbata in bine si au reusit doua reprize de vis chiar impotriva vicecampioanei Europei, spre bucuria celor peste 50 de romani din tribune, din randul carora s-a remarcat ex-pugilistul Daniel Diaconescu, traducatorul delegatiei noastre si ziarist local. Judecand la rece, desi la Montreal sunt peste 40 de grade, putem spune ca intalnirea dintre Romania si Croatia a avut un final dramatic, in care "tricolorii" au terminat en-fanfare, umilind Croatia in ultimele zece minute de joc, dupa ce au inceput mai modest, ferindu-se de responsabilitatea finalizarii, desi in echipa se afla mai multi tragatori de elita, precum Iosep, Edi Andrei, Bonca sau Radu Cosmin. Din fericire, atacul nostru destul de steril (doar trei suturi in prima repriza) si-a schimbat radical registrul dupa golul centrului Gheorghe Dunca, realizat abia in minutul 16, la scorul de 0-4. A fost momentul in care Romania s-a trezit si a inceput sa joace polo, asa cum a facut-o deseori si la Liga Mondiala, in vreme ce croatii parca uitasera drumul spre poarta lui Nenciu Bertini, care a aparat destul de bine pe final, dupa ce in primele doua parti a alternat paradele incredibile cu greseli impardonabile. "Suntem pe val! Hai, ca se poate", strigau din tribune suporterii romani, in vreme ce jucatorii nostri prindeau din ce in ce mai mult curaj, punand in dificultate poarta aparata de Pavic.
Hagiu: "Nu se poate sa ne fluiere asa"
Antrenorul Vlad Hagiu revoltat de arbitraj La 5-1 pentru Croatia, Radu Cosmin sparge in sfarsit gheata - centrul echipei din Florenta a fost urmarit de ghinion, contabilizand pana acum cinci bare - si inscrie din superioritate numerica, pentru ca, peste alte doua minute, sa reduca scorul la 3-6. A urmat o noua actiune buna, concretizata de la sapte metri de Kalman Kadar, care a demonstrat ca este si un tunar de temut, nu numai un bun fundas, iar sperantele s-au reaprins in tribuna si pe banca. Ingrozit parca de o posibila surpriza, arbitrul olandez isi intra din nou in "mana", dupa ce in primele trei reprize a inventat trei eliminari impotriva Romaniei), si se face ca nu vede un penalty clar la contraatacul lui Florin Bonca, scapat singur spre poarta adversa si incomodat la 4 metri de un fundas croat care l-a ajuns din urma. "Hotii! Hotii!", se auzea din tribune, in vreme ce Vlad Hagiu asista consternat la aberatiile olandezului. Si ca razbunarea batava sa fie definitiva, Mart Bras ne refuza din nou un atac in superioritate, cu un minut inainte de final, in vreme ce croatilor le face cadou o noua eliminare a lui Kadar.
"Nu se poate sa ne fluiere asa! Suntem totusi la Mondiale! Eu nu spun ca puteam bate Croatia, dar macar sa ne fi lasat sa jucam de la egal la egal. Pacat! Azi sunt mai multumit de prestatia baietilor si cred ca am aratat ca evolutia din meciul cu Ungaria a fost un accident. E drept, si azi au fost momente slabe, dar sper ca la intalnirea cu Canada sa fim la inaltime. Cred ca daca jucam altfel in primele doua reprize cu Croatia, altul ar fi fost rezultatul final. Cu tot arbitrajul ostil", a declarat dupa meci Vlad Hagiu, in vreme ce Rudici s-a aratat nemultumit de neputinta jucatorilor sai din ultimele zece minute.
Ramona Ciobanu a ratat finala
Trecand de la polo la bazinul de sarituri in apa, sa remarcam evolutia buna a Ramonei Ciobanu in proba de la platforma de 10 m. Din pacate, insa, dupa o prestatie buna in seriile preliminare, unde a obtinut un punctaj care i-a adus calificarea in semifinale, reprezentanta noastra a ratat de putin finala de 12, ocupand un ghinionist loc 13, la doar un punct sub linie. "Este pacat, pentru ca a muncit mult. Pentru doar un punct a ratat finala, dar cred ca putea mai mult, daca nu avea cateva ezitari la penultima saritura", ne-a declarat Stefan Iamandi, secretarul general al federatiei de natatie, care a fost un fidel fan al echipei de polo la meciul cu Croatia. Pentru delegatia Romaniei la Montreal, emotiile incep abia duminica, atunci cand in concurs vor intra si cei sase inotatori care participa la aceasta editie a CM: Camelia Potec, Simona Paduraru, Ionela Cozma, Ioan Gherghel, Dragos Coman si Razvan Florea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.