Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a initiat un proiect de ordonanta de urgenta prin care sunt stabilite cotele de recolta pentru speciile urs, lup, ras si pisica salbatica, care se pot vana in sezonul de vanatoare 2005-2006, se arata
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a initiat un proiect de ordonanta de urgenta prin care sunt stabilite cotele de recolta pentru speciile urs, lup, ras si pisica salbatica, care se pot vana in sezonul de vanatoare 2005-2006, se arata intr-un comunicat al MMGA. Prin aceasta se urmareste mentinerea populatiilor de animale salbatice strict protejate, asigurarea securitatii si sanatatii publice si prevenirea producerii unor pagube animalelor domestice, culturilor agricole si altor forme de proprietate, se arata in nota de fundamentare. Astfel, in sezonul de vanatoare 2005-2006, vor putea fi vanati 250 de ursi, fata de 342 in sezonul trecut, 400 de lupi, fata de 555 anul trecut, 150 de rasi si 500 de pisici salbatice, fata de 832 in sezonul 2004-2005. Autorizatiile de vanatoare pentru urs, ras si pisica salbatica se vor elibera in functie de numarul de exemplare aprobat pentru fiecare fond de vanatoare in parte. Pentru lup, autorizatiile de vanatoare se vor elibera pentru fondurile unde se inregistreaza concentrari temporare de efective, cu respectarea numarului aprobat pentru fiecare fond in parte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.