Framantarile politice de la noi se discuta la Capsa. De aici se raspandesc cele mai senzationale comentarii pentru publicul tarii, evenimente de suprema importanta. Am aflat ca va cadea guvernul cat de curand. Se expun toate informatiile culese grati
Framantarile politice de la noi se discuta la Capsa. De aici se raspandesc cele mai senzationale comentarii pentru publicul tarii, evenimente de suprema importanta. Am aflat ca va cadea guvernul cat de curand. Se expun toate informatiile culese gratie si "vigilentei" slugilor, de la ospatari si chiar de la bucatarese, care prin perfide si mestesugite intrebari puse de cei interesati se cauta dezlegarea misterului politic. Sa nu va ganditi ca numai la noi se practica acest lucru. Publicul tarii noastre, si al tuturor tarilor, se aseamana in mentalitate, indiferent daca sunt si intelectuali printre ei. Tot publicul interpreteaza fiecare gest, fiecare atitudine; isi aduce aminte de unele antecedente politice, le adauga la prezent si trage concluzia. La "Capsa"ca si aiurea in lume, comentarile acestea care apar din cand in cand, sunt o consecinta fatala a zvonului. Cum nu intelege publicul cate ceva din aceste "mistere politice" sau o "criza de guvern", "situatie tulbure", "demisie iminenta" si "cine va forma noul guvern" se apeleaza la "stirile" de la Capsa.
...Daca ar cadea guvernul de cate ori se anunta la Capsa, am avea in fiecare saptamana cate un guvern nou.
La urma deabia se vede ca "misterul"nu era decat o actiune cu scop determinat.
...Si Capsa amuteste iarasi pentru cateva zile.
ZIUA, 22 iulie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.