Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela este cea mai importanta personalitate de pe scena internationala, potrivit unui sondaj comandat de CNN si realizat printre francezi, germani si britanici, transmite Mediafax. Sondajul a fost realizat pe un
Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela este cea mai importanta personalitate de pe scena internationala, potrivit unui sondaj comandat de CNN si realizat printre francezi, germani si britanici, transmite Mediafax. Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de aproximativ o mie de persoane din Marea Britanie, Franta si Germania intre 1 si 13 iulie. Mai mult de o treime dintre respondenti - 35% - il considera pe Mandela cea mai importanta personalitate internationala. Maica Tereza s-a clasat pe locul al doilea cu 30% dintre voturi, urmata de Papa Ioan Paul al II-lea (27%) si rockerul irlandez Bob Geldof (5%).
CNN a incercat sa descopere prin acest sondaj si cum anume definesc europenii "excelenta". Concluzia a fost ca francezii, britanicii si germanii inteleg foarte diferit aceasta notiune. Pentru 61% dintre britanici si 46% dintre germani, aceasta se traduce prin calitatile de lider, in timp ce pentru francezi, carisma (46%) si modestia (30%) sunt definitorii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.