Metropola canadiana Montreal a devenit, prin bunavointa oficialilor FINA, capitala mondiala a sporturilor acvatice pentru perioada 17-31 iulie, toate piscinele din "Parc Jean-Drapeau" gazduind in aceste zile diverse intreceri din cadrul Mondialelor d
Metropola canadiana Montreal a devenit, prin bunavointa oficialilor FINA, capitala mondiala a sporturilor acvatice pentru perioada 17-31 iulie, toate piscinele din "Parc Jean-Drapeau" gazduind in aceste zile diverse intreceri din cadrul Mondialelor de natatie. Si asta, dupa ce la inceputul anului, timp de mai bine de o luna de zile, Federatia Internationala a retras organizarea Canadei, pentru ca, dupa ce a primit mai multe garantii din partea edililor din Montreal, sa reacorde acestui oras organizarea primei editii mondiale de natatie de pe taramul Americii de Nord. Din pacate, insa, intreg scandalul generat de diversele probleme administrativ-financiare ale gazdelor, care a culminat cu sinuciderea unui inalt oficial canadian din echipa de organizare, se face resimtit in aceste zile chiar pe pielea participantilor. Si asta, pentru ca mai multe delegatii prezente la intrecerile de la Montreal si-au afisat nemultumirea pentru conditiile de cazare, masa si chiar transport. Ca sa nu mai vorbim de vestiarele de la bazinul de polo, care par mai degraba a fi baraci construite peste noapte pentru muncitorii de pe santiere.
Inghesuiti in camere
Si cum nici la editia precedenta, de la Barcelona, delegatia de polo a Romaniei n-a ocolit "obstacolele" organizatorice, nici de aceasta data, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu si Mihai Simion n-au scapat si au fost obligati sa suporte conditii improprii unei competitii majore. De altfel, de cum au ajuns in Montreal, poloistii romani au constatat ca locuiesc intr-un hotel, "Travelodge Center", in care camerele (n.r. - 165 de dolari pe noapte) sunt prea mici si prea inguste, fara dulap si fara o climatizare buna (n.r. - zapuseala si umiditatea excesiva sunt insuportabile in cursul zilei). In plus, dupa ce au suportat vreo trei zile o alimentatie ca pentru turisti (n.r. - chiftele, sosuri si cartofi), incepand de ieri au intrat in regim de mare performanta, avand mai multe meniuri. Si ca totul sa fie o copie perfecta a dificultatilor intampinate la Mondialele din Spania, nici transportul intre hotel si bazin nu se ridica la rangul necesar unei competitii care a adunat la start cele mai valoroase 160 de delegatii nationale din lume.
Astazi se joaca Romania - Croatia
De altfel, cursele regulate, care circula la fiecare jumatate de ora, sunt rezervate atat pentru sportivi, antrenori, oficiali, cat si pentru jurnalisti sau turisti. "Nu este firesc ca macar la meciuri sa nu avem un autocar propriu. Suntem totusi la Mondiale! Cat priveste cazarea si masa, astea sunt conditiile. E drept ca nu ne-a venit sa credem atunci cand am sesizat cat de mici sunt camerele, dar acum trebuie sa ne concentram pentru competitie si sa trecem peste toate aceste obstacole", ne-a declarat antrenorul principal Vlad Hagiu, chiar inaintea plecarii la antrenamentul de pregatire a meciului de azi, de la ora locala 15.15 (n.r. - sapte ore mai tarziu la Bucuresti), cu vicecampioana europeana, Croatia, echipa care in meciul inaugural din grupa C a spulberat Canada cu un neverosimil 19-4, la capatul unei intalniri in care elevii celebrului antrenor Rudic au facut spectacol la scena deschisa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.