Reprezentativa de polo a Romaniei a debutat cu stangul la cea de-a XI-a editie a Campionatelor Mondiale de natatie de la Montreal, fiind invinsa luni noaptea de galonata selectionata a Ungariei, campioana olimpica si mondiala en-titre, cu scorul de 1
Reprezentativa de polo a Romaniei a debutat cu stangul la cea de-a XI-a editie a Campionatelor Mondiale de natatie de la Montreal, fiind invinsa luni noaptea de galonata selectionata a Ungariei, campioana olimpica si mondiala en-titre, cu scorul de 14-4 (2-1, 4-0, 5-0, 3-3). Din pacate, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu au ratat, astfel, o noua ocazie de a scapa de complexul maghiar, singurul rezultat notabil in fata poloistilor unguri datand din 1980, de la JO de la Moscova, cand Romania a smuls singurul rezultat de egalitate, scor 6-6, din istoria meciurilor oficiale directe. Dornici sa faca o figura frumoasa la Montreal, poloistii romani au intrat in bazin fara prea multe emotii si au reusit o prima repriza foarte buna, in care Nenciu Bertini i-a scos peri albi antrenorului maghiar Kemeny, aparand senzational in fata vedetelor olimpice Tamas Kasas, Tamas Molnar si Peter Biros. In atac, insa, elevii fostului mare jucator Vlad Hagiu au irosit putinele ocazii create, astfel ca Ungaria a terminat cu un avantaj minim, de 2-1 (n.r. - golul nostru a fost marcat de Bonca). Inexplicabil, au urmat doua reprize de cosmar, in care Ungaria a dovedit numeroasei asistente din tribunele bazinului "Parc Jean-Drapeau", printre care s-au numarat mai multi romani din Montreal, inarmati pana-n dinti cu steaguri si sepcute tricolore, ca este inca detinatoarea trofeelor olimpice si mondiale, in vreme ce Romania a gafat nepermis de prea multe ori, ratand si majoritatea superioritatilor numerice de care a beneficiat (n.r. - doua goluri din noua superioritati, iar Ungaria a fructificat sase din opt!). Si cand totul parea ca se indreapta spre un posibil record negativ, "tricolorii" s-au trezit din corzi in ultima parte a meciului si au reusit o repriza de egalitate, gratie golurilor marcate de Kadar, Edi Andrei si Dunca.
Hagiu: "Sunt suparat pentru scor"
La finalul partidei, Vlad Hagiu, antrenorul nationalei de polo, a lasat sa se inteleaga ca victoria Ungariei era previzibila, dar era suparat pe diferenta mare de scor. "Am intalnit o echipa foarte puternica si sunt foarte suparat, fiindca le-a spus elevilor mei sa nu joace asa cum ii convine adversarului. Sa pierzi la zece goluri diferenta este dureros. Acum ne asteapta un meci la fel de greu, cu Croatia, si sper sa reusim mai mult", a spus Hagiu despre infrangerea cu Ungaria. El a acuzat si starea de oboseala a elevilor sai, care au ajuns in Canada cu putin timp inainte de startul Mondialelor de Natatie. "Noi am sosit aici cu doar doua zile in urma si nu ne-am obisnuit cu schimbarea de fus orar. Sa joci cu Ungaria in aceste conditii este destul de greu pentru orice echipa, nu numai pentru noi", a mai spus antrenorul echipei de polo a Romaniei. De la maghiari, am remarcat pofta de joc a tanarului Norbert Madaras, care a contabilizat cinci goluri, ca si precizia centrului Peter Biros, cu trei reusite. "Sa nu uitam ca ungurii au peste 5000 de jucatori de polo, iar noi abia adunam vreo 300! Ca sa nu mai vorbim de baza materiala, care spune foarte multe: in Romania sunt vreo trei-patru bazine, iar la Budapesta peste 40! Asta face diferenta", incerca un oficial al FR Polo sa explice esecul din meciul inaugural al grupei C, din care mai fac parte Croatia, vicecampioana europeana, si Canada, vicecampioana Americii de Nord. Reamintim ca miercuri, de la ora locala 15.15 (sapte ore mai tarziu la Bucuresti), Romania va intalni Croatia, iar vineri, de la ora 19, selectionata Canadei, intr-un meci care va decide cu siguranta echipa care va intra in barajul pentru sferturile de finala.
Ieri erau asteptati inotatorii
Luni noapte era asteptata sa soseasca la Montreal si micuta delegatie a inotatorilor romani, care vor intra in concurs abia pe 24 iulie, printre cei care se vor lupta pentru un loc pe podiumul mondial numarandu-se si campioana olimpica de la Atena, Camelia Potec. Si daca tot am amintit de laureata de la JO, sa mentionam ca organizatorii se intrec in gafe care mai de care mai notabile. Astfel, pe site-ul oficial al competitiei, varianta franceza, delegatia Romaniei la Mondialele de natatie era formata doar din Camelia Potec! In vreme ce varianta engleza prezenta, corect, echipa de polo, cei doi saritori in apa, Ciobanu si Ardeleanu, si cei sase inotatori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.