Comisia de Apel a decis ieri ca suspendarea de patru etape si amenda de 1350 de euro primite de Mirel Radoi pentru parasirea cantonamentului echipei nationale inaintea meciului cu Olanda sa ramana in vigoare. Sanctiunea a fost dictata de Comisia de D
Comisia de Apel a decis ieri ca suspendarea de patru etape si amenda de 1350 de euro primite de Mirel Radoi pentru parasirea cantonamentului echipei nationale inaintea meciului cu Olanda sa ramana in vigoare. Sanctiunea a fost dictata de Comisia de Disciplina a FRF, ca urmare a unui raport acuzator al selectionerului, care a sustinut ca Radoi a plecat de la Saftica fara incuviintarea sa, cu doua zile inainte de intalnirea de la Rotterdam, din 4 iunie. Dupa mai multe amanari, stelistul a aparut ieri in fata Comisiei de Apel, insa nu a reusit sa-i convinga pe membrii acesteia ca dreptatea este de partea sa. Nici nu prea avea cum, fiindca la Comisia de Disciplina el a declarat ca selectionerul si-a dat acordul sa plece din cantonament la finalul unei discutii intre patru ochi, desfasurata chiar in camera lui Piturca. Mai mult, ideea fixa a apararii, asigurata de avocatul Catalin Ciubota, a fost faptul ca nu exista prevedere regulamentara pentru a sanctiona un jucator care paraseste cantonamentul, ci doar pe cel care nu se prezinta la ora si data anuntate de federatie. Decizia este definitiva in Romania, insa ea poate fi apelata la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Putin probabil ca acest lucru sa se intample, intrucat Radoi este accidentat si oricum are sanse foarte mici sa evolueze in primele patru runde din campionatul viitor. Practic, cea mai grea suspendare este cea dictata de selectioner, care a anuntat la putin timp dupa incident ca nu il va mai convoca pe stelist la Nationala decat daca acesta are evolutii "ca ale lui Maradona" in Liga Campionilor.
Piturca si secunzii au dat declaratii
Constantin Son, presedintele Comisiei de Apel a FRF, a explicat ieri, la incheierea sedintei, care au fost motivele pentru care el si colegii sai au pastrat sanctiunea dictata la disciplina. "Radoi si-a mentinut declaratia de data trecuta, are punctul lui de vedere, ca i s-a dat voie sa plece. De-asta l-am adus la audieri, sa vedem daca isi schimba declaratia, in conditiile in care aveam probe destul de clare privind vinovatia sa. Am vrut sa vedem daca va manifesta regret, sa vedem daca si-a schimbat atitudinea, pentru a lua in considerare reducerea sanctiunii datorita circumstantelor atenuante. Nu a avut nici un regret din moment ce spune in continuare ca a plecat cu acordul selectionerului", a spus Son. Acesta a enumerat si probele impotriva capitanului Stelei. "Declaratia lui Victor Piturca, declaratiile celor doi secunzi, Stefan Iovan si Gabriel Boldici, care au sustinut ca selectionerul le-a spus ca Radoi a plecat cum a plecat, precum si declaratia medicului Pompiliu Popescu, care a spus ca jucatorul a plecat fara aprobare", a spus presedintele Comisiei de Apel. Son i-a facut o scurta caracterizare lui Radoi: "Este un jucator exceptional, are o manifestare razboinica pe teren si i-am recomandat ca in situatiile particulare sa nu fie asa. Radoi este un om decent. Din punct de vedere sportiv, avand in vedere starea lui fizica si accidentarile din ultima vreme, nu cred ca suspendarea il afecteaza foarte tare, doar ca este neplacut sa fii suspendat. Mai grav este ca s-ar putea sa nu mai fie chemat la lotul national", a spus presedintele Comisiei de Apel a FRF.
Son: "Nu au cum sa castige la Lausanne"
Son a mentionat ca decizia Comisiei de Apel este definitiva, deoarece Comisia de Recurs Federala reanalizeaza sanctiuni mai mari de patru etape de suspendare. "Cei de la Steaua pot sa faca apel la Comisia de Recurs Federala, insa aceasta il va respinge din prima, deoarece nu este de competenta lor", a comentat oficialul FRF. Son nu crede ca Steaua ar putea avea castig de cauza la TAS de la Lausanne in cazul Radoi. "Ma indoiesc ca vor reusi, nu am vazut nicaieri pana acum asemenea practica", a comentat Son. Presedintele Comisiei de Apel a FRF a afirmat ca forul pe care il conduce a incercat sa dea dovada de echilibru in solutionarea acestui caz. "De-asta am si amanat cazul atata timp. Aparitiile alea publice ale celor de la Steaua nu sunt dintre cele mai placute, trebuie sa existe un climat de disciplina in fotbal. Au gresit in ultima perioada si ar trebui sa faca si ei macar o jumatate de pas inapoi. Noi am incercat sa ne comportam asa cum se cere din partea unor magistrati", a spus Son, aluzie la iesirile lui Gigi Becali la adresa conducerii si a unor functionari din FRF. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.