Intr-o scrisoare deschisa adresata oamenilor politici Dan Voiculescu, Vasile Blaga si George Copos, precum si Antenei 1 si Jurnalului National, angajatii Petrom anunta ca au hotarat sa se adreseze instantei in privinta celor doua institutii media. In
Intr-o scrisoare deschisa adresata oamenilor politici Dan Voiculescu, Vasile Blaga si George Copos, precum si Antenei 1 si Jurnalului National, angajatii Petrom anunta ca au hotarat sa se adreseze instantei in privinta celor doua institutii media. In plus, petrolistii au cerut CNA sa se ridice licenta de transmisie postului Antena 1 "pentru dezinformari continue", se arata in scrisoarea deschisa semnata, in numele angajatilor Petrom, de Gheorghe Supeala, membru in Consiliul Director al Asociatiei Salariatilor din Petrom. In scrisoarea deschisa se arata ca, desi Guvernul a scos la privatizare, in ultima sedinta, o serie de societati foarte importante, pentru a face rost de bani, "Guvernul refuza oportunitatea a 235 milioane de euro" pe care petrolistii ar trebui sa-i plateasca pentru pachetul de 8% din actiunile Petrom pe care au dreptul sa il cumpere. "Antena 1, consecventa cu sine insasi intr-o dezinformare continua, deformeaza adevarul, devoaland, practic, ceea ce noi am afirmat inca de acum un an: toate atacurile duse de organele mass-media controlate de Dan Voiculescu impotriva Petrom Service si a lui Liviu Luca au drept scop acapararea pachetului de 8% din actiunile Petrom datorat de drept noua", se mai arata in scrisoarea deschisa.
In document se precizeaza ca multi dintre petrolisti nu au bani sa achite actiunile, singura formula fiind aceea de a apela la un credit. "Ar fi imposibil ca cineva sa negocieze cu fiecare dintre cei peste 70.000 de oameni, angajati si fosti angajati ai Petrom in parte", se mai arata in document. Petrolistii arata ca au incredintat conducerii Asociatiei Salariatilor din Petrom mandatul de negociere in numele angajatilor cu finantatori interni si externi. "Pentru operatiunea de preluare a pachetului de 8% din actiunile Petrom am apelat la case de avocatura de reputatie interna si internationala Squire, Sanders&Dempsey LLP si Voicu&Filipescu, precum si la banci internationale de prim rang Credit Suisse, Deutsche Bank si UBS. Toate aceste institutii au fost de acord sa se angajeze in tranzactie dupa ce au realizat un audit legal extrem de amanuntit", se mai arata in scrisoarea deschisa. De asemenea, se precizeaza ca pretul actiunilor este prin lege acelasi cu cel cu care OMV a achizitionat pachetul majoritar, acesta neavand nici o legatura cu pretul de la Bursa. "Motivul stabilirii pretului a fost acela ca OMV este investitor strategic si ca aceasta companie, prin profesionalismul si prestigiul sau poate ridica atat profitul Petrom cat si valoarea actiunilor ce vor ramane in portofoliul statului roman. Cu toata experienta si prestigiul international recunoscute, doar OMV, fara angajatii Petrom nu ar fi reusit aceste performante financiare. Din acest motiv, statul a decis sa ne acorde si noua statutul de investitor strategic, oferindu-ne pachetul de 8% spre cumparare in aceleasi conditii ca si OMV", se mai arata in scrisoarea deschisa a angajatilor Petrom. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.