Ieri, in conditiile in care uraganul Emily continua sa se extinda asupra terenurilor petroliere din Golful Mexic si Peninsula Yucatan, sursa de aprovizionare a rezervoarelor americane, preturile la titei crescusera deja pe piete. Analisti locali, c
Ieri, in conditiile in care uraganul Emily continua sa se extinda asupra terenurilor petroliere din Golful Mexic si Peninsula Yucatan, sursa de aprovizionare a rezervoarelor americane, preturile la titei crescusera deja pe piete. Analisti locali, citati de Associated Press, prefigureaza, pentru urmatoarele luni, efecte si mai grave ale uraganelor, mai ales ca Emily ar putea sa nu fie ultimul ce va lovi zona respectiva. Prognozele meteo sunt mai degraba alarmante. Sortimentul "light" era contractat, ieri, pe pietele europene, pentru livrarile din august, cu 24 de centi mai scump, respectiv la 58,33 dolari barilul. Combustibilul pentru incalzire, la 1,66 dolari barilul, respectiv mai scump cu o jumatate de cent. La Londra, sortimentul Brent a fost cotat in contractele pentru septembrie la 57,95 dolari barilul, cu mai multi centi in plus. Cifrele, deocamdata reduse, ale cresterii sunt insotite de prognoze pesimiste privind conditiile de clima care au determinat deja stoparea extractiei la platformele din Golful Mexic si evacuarea personalului. Multe alte companii si-au suspendat extractia si au intrerupt fluxul de titei spre Statele Unite. Si compania Shell a oprit activitatea a trei dintre platformele sale petroliere, precum si facilitatile pentru furnizarea de gaze naturale (20 milioane de metri cubi). Compania mexicana de stat Petroleos Mexicanos si-a evacuat personalul si a intrerupt extractia instalatiilor din Golful Campeche. Impactul negativ este previzibil, avand in vedere ca 80 la suta din extractia companiei Petroleos Mexicanos, de 3,4 milioane de barili pe zi, este directionata spre SUA, cel mai mare consumator de energie din lume.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.