Ministrii afacerilor externe din tarile membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat ieri sa mentina lupta impotriva terorismului in centrul policii externe comunitare si sa colaboreze cu terte tari pentru a combate recrutarea de teroristi si finant
Ministrii afacerilor externe din tarile membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat ieri sa mentina lupta impotriva terorismului in centrul policii externe comunitare si sa colaboreze cu terte tari pentru a combate recrutarea de teroristi si finantarea activitatilor acestora, informeaza Rompres. Intr-o declaratie de condamnare a atentatelor de la 7 iulie din Londra, Consiliul Afaceri Generale si Relatii Externe a subliniat "importanta de a mentine lupta impotriva terorismului in centrul politicii externe a Uniunii in scopul de a-i combate pe teroristi". Consiliul UE si-a reafirmat angajamentul de a coopera in acest domeniu cu terte tari - atat la nivel comunitar cat si la nivel national - si de a aborda terorismul ca parte esentiala a dialogului cu aceste tari. In acest sens, ministrii au convenit ca UE sa inceapa, din noiembrie 2005, sa subscrie angajamente de asistenta tehnica cu terte tari in domenii precum prevenirea radicalizarii cetatenilor si lupta impotriva finantarii activitatilor teroriste.
Un responsabil prezumtiv al retelei teroriste Al Qaida, Mamun Darkazanli, avand cetatenie germano-siriana, a fost eliberat ieri de Tribunalul din Hamburg, in baza unei decizii emise de Curtea Constitutionala germana. Decizia a fost luata de instanta in conformitate cu obiectiile privind transpunerea mandatului de arest european in contextul prevederilor Dreptului national german. Impotriva lui Mamun Darkazanli, un om de afaceri in varsta de 46 de ani, a fost emis un mandat de arest european cerut de judecatorul spaniol Baltasar Garzon, care instrumenteaza dosarul atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.