O delegatie cu reprezentanti ai grupului german Rheinmetall AG, lider european in tehnologia de varf din domeniul apararii, a prezentat ieri, la Statul Major al Trupelor de Uscat, conducerii MApN proiecte importante de cooperare in domeniul inzestrar
O delegatie cu reprezentanti ai grupului german Rheinmetall AG, lider european in tehnologia de varf din domeniul apararii, a prezentat ieri, la Statul Major al Trupelor de Uscat, conducerii MApN proiecte importante de cooperare in domeniul inzestrarii cu tehnologie de ultima ora. La intalnire au participat si reprezentanti ai MAI si Ministerului Economiei in vederea extinderii colaborarii pe diverse programe. Experienta grupului Rheinmetall De Tec poate contribui la modernizarea Armatei Romane, prin accesul la echipamentele standard NATO, acestea fiind deja utilizate de o serie de aliati. Prin intermediul companiei Oerlikon Contraves, cooperarea exista deja cu industria de aparare si cu Statul Major al Fortelor Terestre. Oerlikon Contraves a fuzionat in anul 1999 cu Rheinmetall si este lider in productia de sisteme complexe in domeniul apararii antiaeriene.
Proiecte din domeniul apararii
Delegatia a prezentat in special proiecte din domeniul apararii, iar in acest sector, grupul este reprezentat de Rheinmetall Defence Technology, in cadrul caruia sunt integrate companiile Rheinmetall Landsystem GmbH (sisteme terestre), Oerlikon Contraves (sisteme de aparare antiaeriana), Rheinmetall Defence Electronic (sisteme electronice in domeniul apararii), Oerlikon Italiana si Oerlikon Germania. Potrivit reprezentantilor companiei, grupul Rheinmetall De Tec are sucursale pe trei continente, 30.000 de angajati si o cifra de afaceri de cinci miliarde de Euro. In contextul in care partenerii strategici pentru industria romaneasca de armament au lipsit cu desavarsire, Oerlikon Contraves a furnizat in ultimii zece ani echipamente care s-au dovedit a fi utile pentru industria de aparare, ajutand Romania in misiunile in care s-a implicat activ in cadrul fortelor de mentinere a pacii ONU si NATO.
La sediul SMFT s-au prezentat programele de cooperare existente cu Oerlikon Contraves : echipamente pentru masurari de precizie a traiectoriei in poligoanele de trageri; modernizarea sistemului de aparare antiaeriana calibru 30 mm; sistem de aparare antiaeriana calibru 35 mm; tun calibru 25mm KBA, inclusiv munitia sub-calibru pentru masina de lupta a infanteriei MLI 84. Potrivit reprezentantilor Rheinmetall, cooperarea continua si in prezent cu societati din industria romaneasca de aparare, precum Arsenal Resita, CAPSEEA Clinceni si Dragomiresti SA. Proiectele de viitor ar putea fi in domeniul celei mai performante munitii AHEAD 35mm, precum si sistemul de tun naval Millenium GDM 008, care ar putea fi montat pe cele doua fregate, Regele Ferdinand si Regina Maria. Specialistii Rheinmetall si-au exprimat interesul de a coopera pentru modernizarea tunului obuzier de calibru 152 mm si 155 mm. Rheinmetall Defence Electronic, divizia specializata in sisteme electronice in domeniul apararii a prezentat partii romane si sisteme de securizare a granitelor, iar Landsystem a prezentat noul sau produs DURO 3, vehicul blindat cu folosinta militara si civila. (D.S.S)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.