Primarul Liviu Negoita (foto) va construi trei parcaje supraterane multietajate in zonele cele mai aglomerate din Sectorul 3 al Capitalei, edilul primind acceptul Consiliului Local pentru documentatiile de urbanism ale acestor investitii propuse in s
Primarul Liviu Negoita (foto) va construi trei parcaje supraterane multietajate in zonele cele mai aglomerate din Sectorul 3 al Capitalei, edilul primind acceptul Consiliului Local pentru documentatiile de urbanism ale acestor investitii propuse in sedinta de saptamana trecuta. Specialistii Primariei Sectorului 3 au ales sa realizeze parcarile in zona urmatoarelor intersectii: Calea Calarasi cu Bd. Decebal, Calea Vitan cu Bd. Mihai Bravu si Str. Sf. Vineri cu Bd. Mircea Voda. Primele doua locatii vor fi destinate cetatenilor rezidenti in zona, care vor putea inchiria, pe baza de abonament, locuri in aceste parcaje publice de resedinta. Fiecare dintre cele doua constructii va avea 600 de locuri si se va realiza prin asociere cu un constructor desemnat prin licitatie publica. Exploatarea parcajelor va fi facuta in comun, in temeiul procentelor de asociere dintre Primaria Sectorului 3 si investitorul privat - valoarea terenului este aport al autoritatii locale, iar investitia in cladire este aportul asociatului privat. "Oferim, prin aceste investitii, o alternativa la garajele care sufoca Bucurestiul, creand in acelasi timp si o rezerva de locuri de parcare pentru numarul de masini in continua crestere. Raza de servire a unui asemenea parcaj este stabilita intre 200-400 metri fata de amplasament", ne-a declarat Negoita, precizand ca santierele vor demara in primavara anului viitor.
Al treilea parcaj, cel din zona intersectiei strazilor Sf. Vineri cu Mircea Voda, va fi situat pe un teren in suprafata de 3500 mp care apartine, in prezent, domeniului privat al Municipiului Bucuresti, si pe care Primaria Sectorului 3 va cere Consiliului General sa i-l transfere in administrare directa. "Aici va fi realizat un parcaj de zi pentru zona centrala in care se dezvolta, la aceasta ora, multe constructii cu caracter public sau de servicii, cum sunt Curtea de Apel, hoteluri, birouri etc.. Alaturi de parcajul Unirea, deja dat in folosinta in luna mai a acestui an, viitoarea constructie va aduce la 2000 de locuri posibilitatile de parcare in aglomerata zona centrala a Sectorului 3", a precizat primarul Liviu Negoita. In opinia sa, se impune "demararea unui program de parcaje publice alternative in special in zonele centrale si cele cu densitate mare de locuitori posesori de autoturisme". Edilul a anuntat ca specialistii Primariei Sectorului 3, cu sprijinul celor apartinand municipalitatii, identifica permanent amplasamente si solutii de finantare pentru aceste necesare echipamente urbane, iar realizarea celor trei parcaje pilot recent aprobate reprezinta prioritate maxima pentru anul investitional 2006.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.