Informat de atentatul terorist care a avut loc sambata dimineata in statiunea balneara Kusadasi din Turcia, Sfantul Parinte a adresat nuntiului apostolic din tara musulmana, monseniorului Edmond Farhat, o telegrama de condoleante. "Papa" - afirma scr
Informat de atentatul terorist care a avut loc sambata dimineata in statiunea balneara Kusadasi din Turcia, Sfantul Parinte a adresat nuntiului apostolic din tara musulmana, monseniorului Edmond Farhat, o telegrama de condoleante. "Papa" - afirma scrisoarea semnata in numele Suveranului Pontif de catre secretarul de stat al Sfantului Scaun, cardinalul Angelo Sodano - "implora milostenia Domnului pentru toate persoanele care si-au pierdut viata ca urmare a oribilului atentat. De asemenea, adauga Sodano, Pontiful isi exprima, "via simpatie pentru numeroasele persoane ranite in cursul teribilei explozii, familiile lor, precum si pentru autoritatile si poporul turc".
Intre timp, starea de alerta in Italia in legatura cu posibilitatea unui atentat terorist continua. Ieri, ministrul Bunurilor Culturale italian, Rocco Buttiglione, a atras atentia asupra posibilitatii ca obiectul atentatelor sa fie, de asemenea, monumentele italiane. Amintind faptul ca jumatate din patrimoniul artistic mondial se afla in Peninsula, Buttiglione a afirmat ca terorismul are ca obiectiv nu numai "uciderea vietilor umane, dar si distrugerea unor locuri-simbol, ca un mod de amplificare a ecoului masacrelor".
Precautiile Parisului
Alertele false in metroul parizian se tin lant - numai in week-end-ul trecut s-au inregistrat patru. Dupa atentatele de la Londra, oamenii au devenit vigilenti, mai ales ca Parisul a cunoscut primul, intre capitalele europene, teroarea, in 1995, in urma atentatelor unei grupari extremiste algeriene. Prin urmare, imediat ce apare un pachet suspect, oamenii dau alarma. "In general, primim 2-3 telefoane de acest gen pe zi; de la atentatele din Londra insa, am ajuns la o medie de 15", au confirmat oficialii RATP. Si pentru ca paza buna trece primejdia rea, trenurile circula de ceva vreme mai degraba goale, in timp ce statiile par pustii. Politia ia, la randul ei, in serios amenintarile potentiale. Ieri a avut loc o reuniune de urgenta la Prefectura de Politie, planurile fiind revizuite si actualizate. Ideea este de a putea mobiliza 2000 de politisti provenind din diverse servicii, in caz de atacuri simultane, cum s-a intamplat la Londra. S-a decis, de asemenea, intarirea diviziei nationale antiteroriste, iar planurile de interventie au fost revizuite.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.