Ilie Tesviteanul era feciorul lui Sovac din Tesvi si locuia in Galaad, deoarece Tesvi era cetate data preotilor. Cand s-a nascut, a vazut tatal sau in vis ca dadeau mana cu pruncul niste barbati cu vesminte albe, il infasau si ii dadeau sa manance p

Ilie Tesviteanul era feciorul lui Sovac din Tesvi si locuia in Galaad, deoarece Tesvi era cetate data preotilor. Cand
s-a nascut, a vazut tatal sau in vis ca dadeau mana cu pruncul niste barbati cu vesminte albe, il infasau si ii dadeau sa manance para de foc. Si mergand la Ierusalim, a spus preotilor care i-au talcuit visul asa: ""Nu te teme, omule, ca locasul copilului va sa fie lumina. Si cuvantul lui va fi hotarare adevarata, si viata lui cu Domnul, si ravna lui placuta Domnului. Si va judeca pe Israel cu sabie si cu foc"". Acesta este Ilie, care a pogorat de trei ori foc din cer, a oprit ploaia si a inviat morti. Si a vazut pe Dumnezeu la muntele Horev cat este cu putinta omului a-L vedea. Si a desfacut cu cojocul sau Iordanul. Si a fost luat la cer cu car de foc.

Credinte populare, traditii, semne


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.