Din luna iulie a lui 2004 si pana in prezent, in Daghestan au avut loc peste 80 de atentate teroriste. Rebelii au vizat militieni si functionari, dar in aceste atacuri au pierit si cetateni pasnici. Iar in ultimele zile, in presa au "transpirat" frag
Din luna iulie a lui 2004 si pana in prezent, in Daghestan au avut loc peste 80 de atentate teroriste. Rebelii au vizat militieni si functionari, dar in aceste atacuri au pierit si cetateni pasnici. Iar in ultimele zile, in presa au "transpirat" fragmente din raportul analitic al reprezentantului Kremlinului, Dmitri Kozak, privind "posibilele dezordini din Daghestan", anunta Komsomolskaia Pravda, informeaza agentia "Rusia la zi". Iar despre temerile ca Daghestanul s-ar putea transforma intr-o a doua si la fel de dureroasa Cecenie scriu multe cotidiane moscovite. "Komsoxmolskaia Pravda" alege un titlu care explica acest interes reinnoit pentru zona Caucazului - "Putin incepe o noua batalie pentru Caucaz. Pentru ce a zburat presedintele vineri in Daghestan, pe neasteptate?". Ziarul considera ca se pot trage minimum doua concluzii. "Prima: In Caucaz s-a infierbantat inca un punct - si nu este mai putin cald decat Cecenia. A doua: autoritatile si structurile de forta din Daghestan, chiar cu ajutorul centrului federal, nu sunt capabile sa preia integral situatia sub controlul lor". Masurile pe care "le-a adus" cu el Putin in Daghestan sunt fara precedent. S-a decis ca granita terestra de sud a Rusiei (pe unde primesc rebelii arme, dolari si droguri) sa fie efectiv pusa sub lacat". Cotidianul "Gazeta" se concentreaza insa mai mult pe aspectele politice, observand in vizita lui Putin un semnal pozitiv pentru seful Consiliului de Stat al Republicii Daghestan, Magomedali Magomedov, despre a carui posibila demitere s-a vorbit intens. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.